Son dakika: Başkan Erdoğan'dan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalar

Son dakika haberine Partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına, kariyerine, hesabına odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz."Kibir en büyük isyandır. İnsan gönlünü kıranın biz de partideki görevleriyle ilgili kalemini kırarız." ifadelerini kullandı. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Siz orayı terk etmedikçe biz buradan çıkmayacağız." dedi. Erdoğan, Libya ile imzalanan mutabakatla ilgili de "İmzaladık, Birleşmiş Milletler'e gönderildi. Anlaşma ile Akdeniz'de kurulan oyun bozuldu." diye konuştu.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2019, 14:48 Güncelleme 07 Aralık 2019, 16:13
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Büyük bir davanın sevdalısı insanlar olarak burada bir aradayız. AK Parti büyük davanın günümüzdeki en önemli temsilcisidir.

Görevimiz ne olursa olsun hepimiz öncelikle bu davanın bir neferiyiz. Bugün söylediğimizi 30 yıl sonra da söylemek durumundayız.

KİBİR ABİDELERİNİN YERİ YOK
Sadece kendi ajandasına, kariyerine odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Kendi nefsine göre hareket edenlerden dava adamı olmaz.Kibir abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Makamın gücüne, imkanlarına güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz

KALEMİNİ KIRARIZ
Milleti karşısına alan bizi de karşısına alır. Kibir en büyük isyandır. İnsan gönlünü kıranın biz de partideki görevleriyle ilgili kalemini kırarız

Yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmeyenler, sadece varlık sebeplerini inkar etmekle kalmaz, aynı zamanda kendi hüsranlarını da hazırlar.

AK PARTİ GÜNDEM TAKİP ETMEZ, GÜNDEM BELİRLER
Ülkemizin de AK Parti'nin de kendi gündemi vardır. Kendi gündemimize sahip çıkacağız. AK Parti gündem takip etmez, gündem belirler. İstanbul'un nabzını iyi tutarsak zaten Türkiye'yi de yakalamış oluruz. Bu konuda sizlere büyük görev düşüyor.

SİZ ORAYI TERK ETMEDİKÇE BİZ BURADAN ÇIKMAYACAĞIZ
Dünyada hangi liderle görüşsek, hepsinin söylediği 'buradan ne zaman çıkacaksınız'. Bizim de kendilerine söylediğimiz şu: Sizin orada ne işiniz var? Bizim 911 kilometre sınırımız var. Sizin sınırınız var mı? Yok. Peki niye oradasınız? 32-33 bin TIR silahı, aracı, mühimmatı siz kime gönderdiniz? Teröristlere. Kim bu teröristler? Enteresan olan ne biliyor musunuz, Kürtler. Nasıl oluyor da bunlar Kürtler oluyor. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. El Bab'dan DEAŞ'ı çıkaran biziz. Dünyada böyle mücadele veren 2. ülke yok. Bunun aksini iddia edebilir misiniz dedim.

Son 4'lü zirvede İngiltere, Fransa ve Almanya ile de bunları konuştuk. Kendilerine açık açık söyledim. Suriye halkı, 'Teşekkür ederiz, siz çıkabilirsiniz' demedikten sonra biz oradan çıkmayacağız.

İMZALADIK, OYUNLARINI BOZDUK
Türkiye Libya ile mutabakat metni hazırladı. Yunanistan'ın sınırlarının daraltılmasına yönelik anlaşma Meclis'imizden geçti. Ben de imzaladım. Böylece şimdi Birleşmiş Milletler'e gönderildi. Böylece, inşallah hem askeri güvenlik hem de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasıyla ilgili adımları atmış oluyoruz. Tabii burada oyun bozuldu. Hangi ülkelerin oyunlarının bozulduğunu sizler de biliyorsunuz. Bu oyunlar bozulurken, bir tarafta da Yunanistan, Güney Kıbrıs, zaman zaman İsrail... Bunlar da bir araya geliyorlar. Skandal hareket de yaptılar. Tuttu Libya Büyükçelisini sınır dışı etti. Peki ne oldu, ne kazandın? Şu anda biz Libya'daki kararlı duruşumuzu devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Şimdi Libya ile Türkiye arasında hamdolsun gayet ilginç, gayet güzel bir hat inşa edildi. Ve bu hat üzerinde çevresinde münhasır ekonomik bölge diye ifade ettiğimiz o bölgede, bizim geçmişten bu güne garantör ülke olarak haklarımız var.