Fransa askeri üssünü PKK'ya bıraktı!

Fransa eli kanlı terör örgütü PKK'ya desteğini her geçen gün artırıyor. Barış Pınarı Harekatı'nı sindiremeyen Fransa, Türkiye'yi kınayıp PKK'ya destek tasarısını kabul etmişti. Şimdi de Camp Militare de Bourg-Lastik isimli askeri üssün, PKK'lı teröristlere eğitim vermek amacıyla boşaltıldığı iddia edildi.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2019, 14:26 Güncelleme 31 Ekim 2019, 14:26
Fransa askeri üssünü PKK’ya bıraktı!

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Clermont-Ferrand şehrinin Bourg-Lastic bölgesinde yer alan ve Fransız askerlerin eğitimi için kullanılan Camp Militaire de Bourg-Lastic isimli askeri kamp, eğitim görmeleri için PKK'lı teröristlere teslim edildiği iddia edildi.

Bu noktada eğitim gören Fransız askerlerin başka bir kampa konuşlandırıldığı belirtildi.

PARLAMENTODA TÜRKİYE'Yİ KINAYIP PKK'YA DESTEK VERMİŞLERDİ
Fransız Parlamentosu'nda Barış Pınarı Harekatı aleyhinde Çarşamba günü oylanan yasa tasarısı kabul edildi.

Türkiye'nin askeri harekatını kınayan ve tüm saldırıların derhal durdurulmasını talep eden metinde terör örgütü uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) ve onun "DAEŞ ile mücadele eden tüm Kürt ve Arap unsurlarına Fransa'nın sarsılmaz desteği" ifade ediliyor.

Metinde Fransız hükümetine de Kürt ve Arap dost ve müttefiklerini destekleme, sivil nüfusu koruma, istikrarı sağlama ve Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik kaosunu önleme adına her türlü önlemi alması konusunda çağrı yapılıyor.