Dünya basınından terör sevicilerini kudurtan manşetler: "Erdoğan hedefine ulaştı!"

Türkiye ile Rusya arasında yapılan Suriye mutabakatı dünya basınında yankı bulmaya devam ediyor. Bazı gazetelerin bu anlaşmaları Başkan Erdoğan ve Türkiye'nin başarısı olarak görmesi, terör sevicilerini çılgına çeviriyor.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2019, 11:05 Güncelleme 24 Ekim 2019, 11:06
Dünya basınından terör sevicilerini kudurtan manşetler: Erdoğan hedefine ulaştı!

İÇİNDEKİLER

İsviçre'nin önemli gazetelerinden Neue Zürcher Zeitung, ABD'den sonra Türkiye'nin Rusya ile yaptığı protokolü, "Erdoğan Suriye'de en önemli hedefine ulaştı" başlığıyla haberleştirdi. İngiliz Financial Times da yer alan haberde ise, "Son süreç, Erdoğan'ın istediği her şeyi elde ederken Trump'ın da her konuda teslim olduğunu insana düşündürüyor" denildi.

ERDOĞAN HEDEFİNE ULAŞTI!
İsviçre'nin önemli gazetelerinden Neue Zürcher Zeitung ve İngiliz Financial Times ABD'den sonra Türkiye'nin Rusya ile yaptığı protokolü, "Türkiye hedefine ulaştı" şeklinde haberleştirdi.Neue Zürcher Zeitung, süreci "Erdoğan Suriye'de en önemli hedefine ulaştı" başlığıyla haberleştirdi.

Haberde, Barış Pınarı Harekatı ve sonrasında yapılan mutabakatlarla terör örgütü PKK/YPG- PYD'nin devlet oluşumunun engellendiği, Türk kamuoyunun süreçten memnun olduğu ve Adana Mutabakatı'nın da canlandırıldığının altı çizildi.

"PKK/PYD-YPG'nin sınır bölgesinden nihayetinde çekilmesi Türkiye için her anlamda en önemli hedef olmuştur" denilen haberde, "Söz konusu hedefe ulaşılmasıyla bölgede PKK/YPG-PYD'nin fiili bir devlet oluşumu da engellenmiş oldu. Türk kamuoyunda da ulaşılan hedefler noktasında bir memnuniyet söz konusu. Bölgede ise yine Adana mutabakatı canlandırılıyor" ifadelerine yer verildi.İngiliz Financial Times da yer alan haberde ise, "Son süreç, Erdoğan'ın istediği her şeyi elde ederken Trump'ın da her konuda teslim olduğunu insana düşündürüyor" denildi.

Amerika'da yayın yapan Wall Street Journal ise, bugünkü başyazısında, ABD Başkanı Donald Trump'ı yerden yere vurdu.

"ERDOĞAN SİLİP SÜPÜRDÜ"
Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısına da şu sözlerle dikkat çekildi: "Erdoğan silip süpürdü; Türkiye Suriye'de istediğini aldı, ABD yaptırımları kaldırdı."

WSJ'de yayınlanan başyazının devamında ise, "Trump 'güvenli bölge'yle övünüyor. Kastettiği Esad, Türkiye, Rusya ve İran için güvenli bir bölge olmalı." ifadeleri kullanıldı.