0.79 konut kredisi ve 0.49 taşıt kredisi Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank taşıt en ucuz ihtiyaç kredisi kampanyaları

0.79 konut kredisi Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank 0.49 taşıt ve en uygun ihtiyaç kredisi kampanyaları. Yaşanan ardı ardına gelen faiz indirimleri sonrasında araba ve konut alacaklara büyük bir müjde geldi. 0.49 0.69 faiz oranları ile taşıt kredisi alınabilecek. Bilindiği gibi konut kredileri 1'in altına düşmüştü. Pek çok kişinin uygun kredi veren bankalar hakkında araştırmaları devam ederken ekonomi piyasasında hareketlilik yaşanıyor. TCMB, 24 Ekim 2019 PPK toplantısında 150 baz puan ile 300 baz puan arasında kredi faiz indirimi kararı alırsa; konut kredisinde sürpriz bir hamle gelebilir. Kamu bankaları tarafından alınabilecek karar ile konut kredisi faiz oranları yüzde 0.79 seviyesine inerse, beklenen canlanma hareketinin üzerine çıkılabilir.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2019, 09:14 Güncelleme 24 Ekim 2019, 09:14
0.79 konut kredisi ve 0.49 taşıt kredisi Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank taşıt en ucuz ihtiyaç kredisi kampanyaları

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz haftalarda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak açıklama yapmıştı ve anlaşmalı otomobil firmaları için faizleri indirmişti. Bu indirim sonrası otomobil firmaları satışlarını arttırdı. Özellikle inşaat ve otomobil sektörünü canlandırmak için faiz indirimleri peş peşe geliyor. Konut kredilerinde 0.79, taşıt kredilerinde ise anlaşmalı firmalar ile 0.49 oranında faiz indirimi uygulanıyor. Bu bağlamda
kamu bankaları tarafından başlatılan 0.49 araç kredisi kampanyası büyük ilgi gördü. Özellikle de araba markalarının yıl sonuna doğru başlatacağı indirim kampanyaları ile birleşen düşük faiz araç sahibi olmak isteyen kişilere kaçırmamaları gereken fırsatlar sunuyor.
İşte 24 Ekim tarihi itibari iile güncel kredi oranları ile en uygun kredi hesaplama!

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

YÜZDE 0.79 FAİZLE KONUT KREDİSİ

TCMB, 24 Ekim 2019 PPK toplantısında 150 baz puan ile 300 baz puan arasında kredi faiz indirimi kararı alırsa; konut kredisinde sürpriz bir hamle gelebilir. Kamu bankaları tarafından alınabilecek karar ile konut kredisi faiz oranları yüzde 0.79 seviyesine inerse, beklenen canlanma hareketinin üzerine çıkılabilir. Ancak PPK toplantısından 150 baz puanın üzerinde bir indirim olması pek beklenmiyor. Ayrıca konut kredisinde de 0.79 faiz oranıyla kredi imkanı da daha düşük bir muhtemel olmayabilir.

23 EKİM GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Bu hafta bankaların faiz oranlarında herhangi bir değişiklik olup olmadığını merak eden birçok kişi, güncel bilgileri sorguluyor. İşte, kamu bankalarının 23 Ekim tarihli güncel faiz oranları;

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Halkbank ile anlaşma yapan inşaat firmaları, konut kredisinden 0,79 faiz oranlarından faydalandırabilecek.

500 bin TL'ye kadar 0,99

500 bin TL ile 1 milyon TL arası 1,19

1 milyon TL üzeri 1,39 TL

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Vakıfbank ile anlaşma yapan inşaat firmaları, konut kredisinden 0,79 faiz oranlarından faydalandırabilecek.

500 bin TL'ye kadar 0,99

500 bin TL ile 1 milyon TL arası 1,19

1 milyon TL üzeri 1,39 TL

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası ile anlaşma yapan inşaat firmaları, konut kredisinden 0,79 faiz oranlarından faydalandırabilecek.

500 bin TL'ye kadar 0,99

500 bin TL ile 1 milyon TL arası 1,19

1 milyon TL üzeri 1,39 TL

TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bireysel ve kurumsal müşterilerine özel kampanya yayınladı. Firmalarla yapılan anlaşmalar ile Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için 50 bin tl ile 120 bin lira arası çekilecek kredilerde yüzde 0.49 ila 0.69 arası faiz alınacak.

ZİRAAT BANKASI TAŞIT KREDİSİ HESAPLAMA-TIKLAYINIZ

HALKBANK TAŞIT KREDİSİ HESAPLAMA- TIKLAYINIZ

VAKIFBANK TAŞIT KREDİSİ HESAPLAMA-TIKLAYINIZ

Taşıt sahibi olmak isteyen müşterilerimize uygun koşullar ile finansman sağlanmakla birlikte kampanyanın otomotiv sektörüne de önemli bir hareketlilik getirmesi hedeflenmektedir.

FAİZLERDE YENİ İNDİRİM BEKLENİYOR

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bu perşembe günü toplanıyor. PPK, son bir kaç ayda peş peşe faiz indirimleri yaparak bu yıla yüzde 24 seviyelerden giren politika faizini yüzde 16.50 seviyesine kadar çekti. Perşembe günü kurulun yapacağı toplantıda yeni bir indirim daha bekleniyor. Beklentiler Merkez Bankası PPK'nın 200 baz puana kadar indirim yapması yönünde. Merkez Bankası Temmuz ayında gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 4,5 yıl aradan sonra ilk kez ve büyük bir indirime giderek faizleri 425 baz puan aşağı çekti. Ardından Eylül ayında gerçekleştirilen PPK'da da 325 baz puan gibi büyük bir indirim yaparak toplamda 750 baz puanla faizleri 16,50 seviye çekti. Enflasyondaki düşüş trendi ile beraber hareket alanı oluşan Merkez Bankası'nın 24 Ekim'de gerçekleştireceği PPK'da yeni bir indirime gitmesi bekleniyor.

KONUT FİYATLARI YÜZDE 50 ARTACAK!

İnşaat maliyetleri sürekli olarak yükselmeye devam ederken konut fiyatları da merak konusu oldu. Ev almak istiyorum diyen kişilere kritik uyarı geldi. Ev almanın tam zamanı, önümüzdeki dönemde konut fiyatları hızla yükselecek!

KONUT FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Konu hakkında açıklamada bulunan Gözde Grubu Yön. Kur. Bşk. Op. Dr. Kenan Kalı yapmış olduğu değerlendirmesinde konut fiyatlarına zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek "Yatırımcılar, bankadaki parasının fazla bir getirisi olmadığını görünce konuta yöneldi. Yaklaşık 2 yıldır zam görmeyen konut sektöründe bir satış patlaması yaşandı. Fakat bu uzun sürmeyecek. Talebin artması ve bitmiş konutların satılmasıyla birlikte önümüzdeki 3 aylık sürecin ardından fiyatlar yaklaşık yüzde 40 ila 50 oranında artacak. Yatırım açısından Buca ve Çiğli önemli konumda. Tavsiyem, ev almak isteyen kişiler çok iyi analiz edip, 3 ay içerisinde karar versinler. Bu saatten sonra da fiyatların düşeceğini sanmasınlar. Tersine hızla yükselecek bir döneme giriyoruz" diyerek zam uyarısı yaptı.

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer ise yapmış olduğu değerlendirmesinde "Bu bekleyişin ardından gerek konut kredisi ve mevduat faizlerindeki düşüş gerekse dövizin değerlenmemesi yatırımcıyı harekete geçirdi. Vatandaşlarımız önümüzdeki 3-4 aylık süreyi iyi değerlendirmeli ve faizlerin daha fazla düşmeyeceğini de göz önüne alarak alım yapmalı" dedi. Konut fiyatlarına zam geleceği belirtilirken ev almak isteyen kişilere beklemede kalmadan alıma yönelmeleri tavsiye edildi.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

TAŞIT KREDİSİ ÖZEL ŞARTLAR

Otomobil kredilerinde en uzun vade 48 aydır. Vade süresince, aldığınız araç banka tarafından ipoteklenir. Ödemenin gerçekleşmemesi durumunda banka yasal olarak aracınıza el koyma hakkına sahiptir. Araç kredisi, almak istediğiniz arabanın fatura değeri üzerinden belli bir kısmına verilir. Nihai fatura değeri 50.000 TL ve altında olan araçlar için araç değerinin %70'i kadar kredi verilirken 50.000 TL'nin üstündeki araçlar için 50.000 TL'ye kadar olan kısım için %70, 50.000 TL'yi aşan kısım içinse %50 oranında kredi verilir.

İHTİYAÇ KREDİSİ NEDİR?

Bireysel kredi veya tüketici kredisi olarak da ifade edilen ihtiyaç kredisi, düşük tutarlı ve kısa vadeli ihtiyaçları karşılamak için "bireyin kendi adına" kullandığı ipotekli ve ipoteksiz tüm kredilerdir.

İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURUSU

İhtiyaç kredisi başvurusu şubeden, ATM'den, internet üzerinden veya çağrı merkezinden yapılabilir. Online başvurunun avantajı kişinin anında ön onay alabilmesidir. Anında kredi kullanabilmek için başvurulan bankada aktif bir hesabın olması ve kredi notunun riskli seviyede yer almaması gerekir.