Erdoğan-Putin görüşmesinde dikkat çeken ayrıntı! Kırmızı dosyadan çıkardı

Suriye'de yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere Soçi'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda görüştü. Erdoğan, görüşme sırasında güvenli bölge haritasını kırmızı dosyasından çıkarıp masaya koydu.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2019, 17:04 Güncelleme 22 Ekim 2019, 17:54
Erdoğan-Putin görüşmesinde dikkat çeken ayrıntı! Kırmızı dosyadan çıkardı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda baş başa görüştü.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e teşekkürlerini ileterek, davetin bölgede kritik günlerin yaşandığı sürece fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

"FAYDALI GÖRÜŞMELER OLDU"
Erdoğan, "Bu süreç öncesinde de yine bu konularla ilgili yaptığımız çok faydalı görüşmeler oldu. Tabii bu vesileyle gerek ikili görüşmeler gerek ikili ilişkiler bunları da ele alma fırsatını bulacağız. Bu vesileyle barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacak. Barış Pınarı Harekatı'na bu görüşmemizin çok ciddi fırsatlar sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

KIRMIZI DOSYADA HARİTA
Görüşmenin basına kapalı kısmında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı dosya içinde yanında götürdüğü, Suriye'de kurulması planlanan güvenli bölge haritasını masaya koydu.