Türkiye Gülnur Aybet'in bu görüntülerini konuşuyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, 2018 yılında katıldığı HARDtalk programında Suriye konusunu tartışırken Türkiye'nin bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğinin ısrarla altını çizmişti. Türkiye'nin dik duruşuyla ABD'nin masaya oturması ve Türkiye'nin masada istediklerini alması bu görüntüleri yeniden gündeme getirdi.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2019, 09:46 Güncelleme 18 Ekim 2019, 09:59
Türkiye Gülnur Aybet’in bu görüntülerini konuşuyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, 2018 yılında İngiliz haber kanalı BBC'de katıldığı HARDtalk programında sunucu Stephen Sackur ile Suriye konusunu tartışırken Türkiye'nin bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğinin ısrarla altını çizmişti. Sunucunun tüm baskılarına rağmen kararlılığından ödün vermeyen Aybet, ABD'nin isterse bu konuda Türkiye ile iş birliği yapabileceğini belirtmişti. Aybet, sunucunun "Eğer istemezlerse?" sorusuna "Sonunda isteyeceklerini düşünüyorum" cevabını vermişti.

Dün akşam Türkiye'nin dik duruşuyla ABD masaya gelmiş ve Ankara'nın istediği şartları kabul etmişti. Bu gelişmeden sonra, Gülnur Aybet'in 2018 yılındaki kararlı söylemi "Sonunda isteyeceklerini düşünüyorum" sosyal medyada en çok paylaşılan ve konuşulan konu oldu.