Son dakika: MSB son rakamı açıkladı! İşte Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı, 'Barış Pınarı Harekatı' kapsamında, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 277 olduğunu açıkladı. Tel Abyad ve Resulayn'da toplam 11 köy terörden arındırıldı.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2019, 07:06 Güncelleme 11 Ekim 2019, 08:07
Son dakika: MSB son rakamı açıkladı! İşte Barış Pınarı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda gece boyunca icra edilen harekatlar neticesi 49 PKK/PYD-YPG'li terörist daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

227 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında gece boyunca icra edilen harekâtlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG'li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 277 oldu." ifadeleri kullanıldı.

SIĞINAKLARI YERLE BİR EDİLDİ
MSB'den yapılan açıklamada "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Rasulayn'daki bir sığınağa düzenlenen hava harekâtında 19 PKK/PYD-YPG'li terörist etkisiz hale getirildi." denildi.

YPG/PKK'LILARA AİT ARAÇ İMHA EDİLDİ, 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Suriye Milli Ordusuna ait kuvvetler Tel Abyad'da YPG/PKK'lılara ait havan atışı yapan bir kamyoneti imha etti. Araçta bulunan 2 terörist de etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu ile beraber yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Harekat kapsamında Suriye Milli Ordusuna ait kuvvetler Tel Abyad'ın batısındaki El-Yabisa köyünde YPG/PKK'lılara ait havan atışı yapan bir kamyoneti imha etti. Edinilen bilgiye göre aracın içerisindeki 2 terörist de etkisiz hale getirildi.

KÖYLER TERÖRDEN ARINDIRILIYOR
Bu arada harekat kapsamında, gün içinde Tel Abyad'ın El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Berzan, Cüdeyde, Gısas ve Hamidiye köyleri ile Resulayn'daki Kişto ve aşağı Kişto köyü YPG/PKK'lı teröristlerden temizlendi.

SMO, köylerde arama tarama faaliyetleri yürütüyor, güvenlik tedbirleri alıyor.