Fuat Oktay'dan Suriye operasyonu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Fırat'ın doğusuna yönelik yapılcak harekata ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Oktay, "Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir" dedi.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2019, 11:07 Güncelleme 08 Ekim 2019, 11:40
Fuat Oktay’dan Suriye operasyonu açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik yapacağı harekatın hazırlıkları tamamlandı. ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik küstah açıklamalarının ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay, "Uluslararası camiaya mesajımız nettir.Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye, hem güney sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine haddini bildirecek hem de Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmelerine fırsat sağlayacaktır. Uluslararası camiaya mesajımız nettir: Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir" dedi.

"MESAJIMIZ NETTİR!"

Fuat Oktay, "Biz oluşturduğumuz güvenli bölgelerde insanca yaşamanın gereğini yerine getiriyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Oktay, "Güvenlik, sağlık ve eğitim başta olmak üzere; barınma, yol, su, elektrik dâhil tüm yerel yönetim hizmetlerini, hiçbir ayrım yapmadan Suriyeli kardeşlerimizin kullanımına sunuyoruz. Fırat Kalkanı ve Afrin güvenli bölgelerine, 370 bin mülteci gönüllü geri dönüş yapmıştır. Şimdi sıra Fırat'ın doğusunda güvenli bölgeyi oluşturmaktadır. Türkiye hem güney sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine haddini bildirecek hem de Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmelerine fırsat sağlayacaktır. Uluslararası camiaya mesajımız nettir: Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir. Söz konusu Türkiye'nin güvenliği olduğunda, Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı gibi 'Türkiye kendi yolunu kendi belirler; kendi göbeğini kendi keser.' Hem sınırlarımızda huzurun hakim olması hem de Suriyeli kardeşlerimizin geleceği için 'Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinden yana' tutumumuzu sonuna kadar devam ettirmekte kararlıyız" açıklamasında bulundu.