FETÖ'cülerden birbirlerine ajanlık testi!

5 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında tutuklanarak cezaevine giren FETÖ üyelerinin, cezaevine yeni giren FETÖ'cülere ajan testi yaptığı ve testi geçenleri aralarına aldığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2019, 13:57 Güncelleme 03 Ekim 2019, 13:57
FETÖ’cülerden birbirlerine ajanlık testi!

İÇİNDEKİLER

Örgütün cezaevlerinde farklı bir strateji izlediği, yeni tutuklananlara ilk aşamada ajan muamelesi yaparak dışladığı tespit edildi. Örgütün üst seviye mensuplarının, cezaevine yeni giren FETÖ'cü tutuklulara ajan testi yaptığı, testi geçenleri aralarına kabul ettiği belirlendi. DHA'nın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre, FETÖ'nün itirafçı sayısını daha fazla yükseltmemek, cezaevlerindeki mensuplarına moral vermek için çabaladığı ancak buna rağmen cezaevlerinde çözülmelerin arttığı, çok sayıda itirafçı başvurusu yapıldığı bildirildi.

HAREKET ALANLARI YURTDIŞI
Güvenlik kaynakları, soruşturmaların, örgütün Türkiye'den yurtdışına kaçmaya çalışan üyeleri ile kripto diye adlandırılan mensuplarının üzerine yoğunlaştığını belirtirken, terör örgütünün maddi kaynaklarını ve etkinlik alanlarını ise başta Avrupa, Balkanlar ve Afrika ülkelerine taşıdığı değerlendirmesi yaptı. Terör örgütünün ABD ve Avrupa'da Türkiye aleyhine manipülasyon ve propagandayı sürdürdüğünü ifade eden güvenlik kaynakları, ülke içinde örgütlenme ve faaliyet yürütme kabiliyetini kaybettiğini dile getirdi.