Dana kavurma yapılışı kolay ve pratik kavurma malzemeleri nelerdir? İşte kavurma tarifi

Kavurma tarifi: Kurban Bayramının başlaması ile birlikte vatandaşlar kavurma nasıl yapılır, pratik ve lezzetli kavurma yapmanın püf noktası nedir araştırmalarına başladı. Sizler için kolay, pratik ve lezzetli kavurma tarifi hazırladık. Şimdiden herkese afiyet olsun... Eti tartarak, eşit olarak paylaşmak gerekir. Yağ, sakatat ve yenilen her şey paylaşılır. Tartmadan bölüşüp helâlleşmek caiz olmaz, faiz olur. 7 kişiden dördüne etle birlikte birer bacak, beşinciye etle birlikte derisi, altıncıya etle birlikte başı verilirse, tartmadan paylaşmak caiz olur. Etin üzerinde bırakılan kan bir çok kişinin bildiği üzere bozulmasına neden olur. Bu yüzden belirli yöntemler dahilinde etin temizlenmesi sağlıklı bir şekilde pişirilip güven içerisinde tüketilmesini sağlar.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2019, 09:25 Güncelleme 12 Ağustos 2019, 09:25
Dana kavurma yapılışı kolay ve pratik kavurma malzemeleri nelerdir? İşte kavurma tarifi

İÇİNDEKİLER

Kavurma tarifi: Kurban Bayramının vazgeçilmezi olan kavurma bu akşam sofralardaki yerini alacak. Bu anlamda kavurma nasıl yapılır araştırması Kurban bayramının gelmesiyle birlikte en çok araştırılanlar arasına girdi. Peki lezzetli, kolay malzemeli ve pratik kavurma nasıl yapılır? ? İşte, kolay ve pratik kavurma tarifi ve malzemeleri. Biber, soğan ve domates gibi yardımcı malzemelerle hazırlanan yumuşacık, ağızda dağılan kavurma bayram sofralarını adeta bir şölene çeviriyor. Eve gelen bayram misafirleri için özellikle güzelce hazırlanan lezzetli bir kavurma damaklarda enfes bir tat bırakıyor. İşte, bayram sofralarınıza layık kavurma tarifi.

KAVURMA MALZEMELERİ

Biber, soğan ve domates gibi yardımcı malzemelerle hazırlanan yumuşacık, ağızda dağılan kavurma bayram sofralarını adeta bir şölene çeviriyor. Eve gelen bayram misafirleri için özellikle güzelce hazırlanan lezzetli bir kavurma damaklarda enfes bir tat bırakıyor. İşte, bayram sofralarınıza layık kavurma tarifi.

MALZEMELER:

1 kg dana kuşbaşı
1 baş orta büyüklükte kuru soğan
3 ya da 4 diş sarımsak
Bir miktar sıvıyağ

(2-4 Kişilik - 45 dakika)

HAZIRLANIŞI:

Adım 1

İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

Adım 2

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Adım 3

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

Adım 4

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.

ETİN KANININ TEMİZLENMESİ

Etin üzerinde bırakılan kan bir çok kişinin bildiği üzere bozulmasına neden olur. Bu yüzden belirli yöntemler dahilinde etin temizlenmesi sağlıklı bir şekilde pişirilip güven içerisinde tüketilmesini sağlar.

Etin kanının temizlenmesi sırasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri et çiğ haldeyken bir kap içerisine konulduktan sonra soğuk suda 15 ila 20 dakika bekletilmesidir.

Soğuk su etin üzerindeki kanın arındırılmasında büyük rol oynamaktadır.

KURBAN NASIL PAY EDİLİR?

Eti tartarak, eşit olarak paylaşmak gerekir. Yağ, sakatat ve yenilen her şey paylaşılır. Tartmadan bölüşüp helâlleşmek caiz olmaz, faiz olur. 7 kişiden dördüne etle birlikte birer bacak, beşinciye etle birlikte derisi, altıncıya etle birlikte başı verilirse, tartmadan paylaşmak caiz olur. Yedinciye bir şey koymak gerekmez. Yahut 7 kişi, kurbanlık ineği birine teslim edip, (Kesmeye, kestirmeye, etini dilediğin gibi sarf etmeye, seni umumi vekil ettik) deseler, umumi vekil, bölüştürmeden etin tamamını herhangi birine verebilir veya tartmadan ortaklar arasında göz kararıyla paylaştırabilir.

Kurbanın etini eşit olarak tarttıktan sonra, paylaşmak için kur'a çekmek iyidir. Bir malı, ortaklar arasında taksim etmek için, kur'a çekmek caiz ve sünnettir. Kurban eti tartılmadan paylaşılıp, biri diğerine, mendil, defter, kalem gibi bir şey verse, paylaşma sahih olur. Taksim etmeden etin bir kısmını pişirip, ortakların müşterek yemeleri caizdir. Mutfakları bir olan baba oğlun, karı kocanın ortak olarak kestikleri kurbanı, tartıp paylaşmaları gerekir. Yahut 1. maddedeki gibi, biri umumi vekil olursa, tartmaya gerek kalmaz.