Mehmet Hakan Atilla eşi Burçin Atilla ne iş yapıyor? Hakan Atilla eşi Burçin Atilla kimdir kaç yaşında?

Hakan Atilla'nın eşi Burçin Atilla kimdir? ABD'de 32 ay hapiste kalan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla İstanbul'a geldi. Atilla'yı,Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile ailesi karşıladı.Detaylar haberimizde... ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve 32 ay hapis cezasını tamamladıktan sonra 19 Temmuz'da tahliye edilen Mehmet Hakan Atilla sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti. Atilla dün, Türk Hava Yolları'nın (THY) 19.05 uçağı ile New York JFK Havalimanı'ndan İstanbul'a gönderildi.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2019, 09:18 Güncelleme 25 Temmuz 2019, 09:18
Mehmet Hakan Atilla  eşi Burçin Atilla ne iş yapıyor? Hakan Atilla eşi Burçin Atilla kimdir kaç yaşında?

İÇİNDEKİLER

Hakan Atilla'nın eşi Burçin Atilla kimdir? Hakan Atilla 19 Temmuz'da tahliye edildi.Atilla, dün Türk Hava Yolları'nın (THY) 19.05 uçağı ile New York JFK Havalimanı'ndan İstanbul'a gönderildi. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile ailesi Hakan Atilla'yı karşıladı. Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın eşi Burçin Atilla, eşinin yargılandığı davada ABD'de 288 gün sonra ilk kez gördüğünde Hakan Atilla'ya sarılmış ve göz yaşlarını tutamamıştı.

BURÇİN ATİLLA KİMDİR?

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın eşi Burçin Atilla, eşinin yargılandığı davada ABD'de 288 gün sonra ilk kez gördüğünde Hakan Atilla'ya sarılmış ve göz yaşlarını tutamamıştı. Habertürk yazarı Serdar Turgut, o dönem, "Bu dava ABD'nin Türkiye'ye yönelik bir açılış davasıydı. Ve bu amaçları uğruna hemen herkesin suçsuz olduğuna inandığı bir insanı harcamaktan da kaçınmadılar" ifadelerini kullanmıştı. Burçin Atilla da Halkbank çalışanı ve Hakan Atilla ile evliliğinden Burkan Atilla adında bir oğlu bulunuyor.

Hakan Atilla İstanbul'da ailesi ve Bakan Albayrak tarafından karşılandı!

New York John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı'ndan 19.05'te Türk Havayollarının New York- İstanbul seferini yapan tarifeli uçağı ile Türkiye'ye hareket eden, ABD'de 32 aydır tutuklu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla İstanbul'a geldi. Atilla, havalimanında ailesi ve Bakan Albayrak tarafından karşılandı. Hakan Atilla'yı havalimanından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurladı. Atilla'yı ABD'den getiren uçak bu sabah İstanbul'a indi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Atilla'yı karşılayanlar arasındaydı. Atilla, 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a gönderilmişti.

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla (solda), Türkiye'ye geldi. Atilla'nın da içinde bulunduğu Türk Hava Yolları'nın TK 2 sefer sayılı uçağındaki bir yolcu, Atilla ile çektirdikleri fotoğrafı basın mensupları ile paylaştı. Hakan Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı. ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanan iş insanı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017'de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıklaiş birliğine gitmişti.

HAKAN ATİLLA KİMDİR?

1970'te Ankara'da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Tahsilini tamamlamasının ardından 1995'te Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla göreve başlayan Hakan Atilla, bunun ardından Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman sıfatıyla görev aldı.

Son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Mehmet Hakan Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı. Mehmet Hakan Atilla, 2011'den 2017 Mart ayında ABD'de tutuklanana kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. FETÖ'nün kumpas belgeleri ile açılan ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme davasında jüri tarafından altı suçlamadan beşinden suçlu bulunan Hakan Atilla, 16 Mayıs 2018'de 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

New York'ta görülen davada Yargıç Richard Berman, 16 Mayıs 2018'de Atilla'nın cezaevinde kaldığı 14 aylık sürenin aldığı cezadan düşürülmesi ve 500 dolar para cezası almasına hükmetmişti. Dünyanın dikkatli izlediği yaptırım delme davasında İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab sanık sandalyesinde otururken itirafçı olarak tanık pozisyonuna gelmişti. Atilla'ya "ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma", "Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma", "bankacılık sisteminde sahtekârlık yapma", "bankacılık sisteminde sahtekârlık yapmak için kumpas kurma", "kara para aklama" ve "kara para aklamak için kumpas kurma" suçlamaları yöneltilmişti. Jüri üyeleri, "kara para aklama" dışında Atilla'yı beş ithamdan suçlu bulmuştu.