Erbil'deki saldırı sonrası IKBY alarma geçti! Barzani Avrupa seyahatini iptal etti

Erbil'de bir Türk diplomatın şehit olduğu saldırı sonrası, teröristlerin yakalanması için harekete geçildi. IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Fransa ve diğer yurt dışı temaslarını yarıda kesti. Barzani, bölgeye dönerek olayla ilgili bilgi alacak.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2019, 16:57 Güncelleme 17 Temmuz 2019, 17:04
Erbil’deki saldırı sonrası IKBY alarma geçti! Barzani Avrupa seyahatini iptal etti

İÇİNDEKİLER

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan bir kişi şehit oldu. Saldırının terör saldırısı olduğu belirtilirken, teröristlerin yakalanması için harekete geçildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Haberin ardından Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil'den diğer kentlere giden tüm yolların, trafiğe kapatıldığı belirtildi.

NEÇİRVAN BARZANİ TEMASLARINI YARIDA KESTİ
Saldırı haberinin ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Fransa ve diğer yurt dışı temaslarını yarıda kesti. Neçirvan Barzani, bölgeye dönerek olayla ilgili bilgi alacak.

MESRUR BARZANİ BAĞDAT'TAN DÖNÜYOR
Geçtiğimiz günlerde IKBY Başbakanı seçilen Mesrur Barzani ise saldırı sırasında tebrikleri kabul etmek için Bağdat'ta bulunuyordu.

Bağdat'ta üst düzey temaslarını yarıda kesen Mesrur Barzani de Erbil'e dönüyor.