Bakaya ve yoklama kaçakları bedelli askerlikten yararlanabilecek mi? Son başvuru tarihi ne zaman?

Yeni askerlik yasasına dair görüşmeler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam ediyor. Aynı zamanda bakaya ve yoklama kaçaklarının bedelli askerlikten yararlanıp yararlanamayacağı merak konusu oldu. Peki, bakaya ve yoklama kaçakları bedelli askerlikten yararlanabilecek mi? İşte son gelişmeler...

Giriş Tarihi 20 Haziran 2019, 19:36 Güncelleme 20 Haziran 2019, 19:41
Bakaya ve yoklama kaçakları bedelli askerlikten yararlanabilecek mi? Son başvuru tarihi ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Yeni askerlik yasasına dair son dakika gelişmeleri yüz binlerce vatandaş tarafından merakla takip ediliyor. Bakaya ve yoklama kaçaklarının bedelli askerlikten yararlanıp yararlanamayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Bakaya ve yoklama kaçakları bedelli askerlikten yararlanabilecek mi? Konuya ilişkin son dakika açıklaması geldi.

BAKAYA VE YOKLAMA KAÇAKLARI BEDELLİ ASKERLİKTEN YARARLANABİLECEK Mİ?

Bakaya ve yoklama kaçağı 460 bin genç 1 Kasım tarihine kadar başvurmaları halinde kuraya girmeden bedelliden yararlanabilecek.

BEDELLİ ASKERLİKTEN YARARLANABİLECEKLER

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri sürdürülen 'Asker Alma Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklik yapılacak. Yaklaşık 460 bin bakaya ve asker kaçağının, bedelli askerlikten bir kere yararlanmaları için yeni formül üzerinde anlaşıldı. Buna göre, teklife geçici madde eklenecek. Bakaya ve asker kaçaklarının, belirlenecek tarihte bedelli karşılığı olan parayı yatırmaları halinde, kuraya girmeden bedelli askerlikten yararlanmaları sağlanacak. Değişikliğin, görüşmelerine devam edilen yasa teklifine geçici madde olarak eklenmesi öngörülüyor.

İDARİ PARA CEZALARINA AF

Bakaya ve yoklama kaçakları için verilen idari para cezalarının da bir kere affedilmesi öngörülüyor. Askerliğini yapmış olanları kapsayacak af düzenlemesinin de Genel Kurul'da görüşmeleri sürdürülen kanuna, geçici maddeyle eklenmesi üzerinde iktidar ve muhalefet parti gruplarının anlaştığı belirtildi.