Son dakika... Binali Yıldırım'dan A Haber canlı yayınında önemli açıklamalar

Son dakika... Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Atv-A Haber, A News ve A2 ekranlarında soruları yanıtladı. Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun 'soru' yalanına ilişkin, "Arkadaş bir yalan söyledi. Yatsı olmadan yalanı ortaya çıktı. Yalanı da hatayı da kabul etmek erdemdir. Tamam kardeşim yalan de ve özür dile bu iş bitsin. Belli olmayan moderatörden ben nasıl soru alabilirim. Arkadaşa tavsiyem sakin olsun, öfke kontrolü önemlidir." dedi.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2019, 22:19 Güncelleme 13 Haziran 2019, 00:55
Son dakika... Binali Yıldırım’dan A Haber canlı yayınında önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım 23 Haziran'da gerçekleşecek kritik seçime günler kala A Haber'de gündeme dair soruları yanıtladı. Sandıkta usulsüzlükler nasıl yapıldı? 23 Haziran'da küskün seçmen nasıl sandığa çekilecek? 31 Mart ile 23 Haziran arasında hangi farklar var? Binali Yıldırım'ın İstanbullulara müjdeleri neler olacak?

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

İMAMOĞLU'NUN 'BİNALİ YILDIRIM SORULARI İSTEDİ' YALANI
Çok güzel bir şey söyledin. Benim soru isteme âdetim yok. Hatta ne isteseniz sorun dedim. Benim zihnim çok berrak. Bildiğime bildim derim bilmediğimi bilmiyorum derim. Arkadaş bir yalan söyledi. Yatsı olmadan yalanı ortaya çıktı. Yalanı da hatayı da kabul etmek erdemdir. Tamam kardeşim yalan de ve özür dile bu iş bitsin. Belli olmayan moderatörden ben nasıl soru alabilirim. Arkadaşa tavsiyem sakin olsun, öfke kontrolü önemlidir. Gazetecilere hiçbir soru kısıtlaması yapmam, ayakkabı numaramı bile sorabilirsiniz.

Belki bunun piyarcıları kampanya akılları buna bir şey söylüyor oda açıklama yapıyor.

Aslında başlangıçta düşünmüyordum. Bunu çok fazla gündeme getirdiler. "Korktu mu? Niye böyle davranıyor" gibi yayınlar artarak devam edince ben de bu arkadaşımızın hevesini kursağında bırakmayalım dedim. Uğur Dündar'ı ben teklif ettim. Hem (ortak yayın) yapılsın diyorlar bu yayını hem de yandaş medyada yapılmasın diyorlar. Yeter ki bahaneleri kalmasın… Ellerindeki bütün bahaneleri almam lazım. Meydan okudum; "kim istiyorsa gelsin" dedim.

"UĞUR DÜNDAR CHP'NİN TELKİNİYLE BU YAYINI YAPMAKTAN VAZGEÇMİŞ OLABİLİR"
İki sebepten dolayı Uğur Dündar'ı teklif ettim. Yandaş televizyonda yaparlar kendin çal kendin oyna yaparlar dediler. Burada bir şaşırtma yapmak istedim. Açık taraf olan biri. Benim için hiç mahzuru yok. Yeter ki bahaneleri kalmasın. Niye vazgeçtiğini anlayabilmiş değiliz. Sen soru soracaksın biz cevap vereceğiz, adaylar demokrasi bundan nasıl zarar görecekler dedim. Ben de tam onun için Dündar ismini telaffuz ettim. Niye? Bir kutuplaşmadır gidiyor. böyle mi kardeşim, madem ki bu kutuplaşmayı yumuşatacak bir süreç için Uğur Dündar bu işi üstlensin. Bu şekilde bir iletişim kurulsun. Bu fırsatı değerlendirebilirdi. Ancak büyük bir ihtimalle CHP'nin telkiniyle bu yayını yapmaktan vazgeçmiş olabilir.

İsmail Küçükkaya'yı ben eskiden beri tanırım, ulaştırma muhabiriydi. İsmail Küçükkaya kendi işini yapmaya çalışan ama düşüncesi de bilinen bir arkadaşımız.

ORTAK CANLI YAYIN NASIL OLACAK?
Genel Başkan Yardımcıları bugün detayları konuştu. Her adaya 15 soru sorulacak. Her soru içi 3 dakika ayrılacak. İsmail Küçükkaya isminde her iki tarafta mutabık kaldı. Bu programın bir özelliği herhangi bir televizyon kanalının logosuyla yayınlanmayacak bir stüdyoda yapılacak. Biz de söz ağızdan çıkar karşı tarafta karar değişikliği olursa bunu bilemem. Soru sordu soru hoşumuza gitmedi onu gözden uzaklaştırmak unutturmak benim yapacağım bir şey değil yapmam. Ama CHP adayının öyle bir huyu var. O diyebiliyor. Ne isterse sorsun biz de sorularına samimiyetle cevap verelim.

"GÖRÜNTÜLER VAR"
(Ordu'da yaşanan olay) Özür dilese daha şık olurdu, bu kadar konuşulmazdı. Görüntüler var. Görüntüler olsa da olmasa da bu lafı bir başka lafla tevil etmeye çalışmak işi hafifletmez.

SEÇİM KAMPANYASI SÜRECİ VE 31 MART'TA YAŞANANLAR
Organik bir kampanya yürütüyoruz. Benim kampanyam başından beri organik kampanya yapacağım dedim. Bu düşüncem devam diyor. Bundan kastım büyük meydanlarda insanlara hitap etmek değil gelişi güzel sokakta karşılaştığım insanlarla sohbet etmek. Tanışıp oturup çay içmek, hatır sormak, kendisini dinlemek. Projelerimizi paylaşmak gibi doğal bir kampanya.

31 Mart sonrası şuna şahit oldum, bizi teskin ediyor insanlar; "Sen memlekete çok iş yaptın. Biz bu işi düzelteceğiz, hiç üzülme başkanım Topal Dursun'un oğlu...' Sanki onlar bu işin sorumlusuymuş gibi insanlar bu işten kendilerini sorumlu tutuyorlar aman üzülme sen. Sizin bir kabahatiniz yok ki diyorum ben.


"MAĞDUR KİM BEN SORUYORUM"
Sandıkta yapılan yolsuzluk nedeniyle iş buraya geldi. Bu çalma işi nereden çıktı. Kardeşim bu çalma işi oyları cebine koyup eve götürecek hali yok ki. Senin oyunu Banu hanıma yazar bu da çalmadır. Bu sonuç değişecek görünüyor. 29'dan 13'e geriledi. 1 milyon daha saysak bizim tarafa geçiyor. Bunu gördü ve hemen müraacat etti, bizim arkamızdan. 5 dakikada karar çıkardı. Bizim arkadaşlarımız kapılarından içeriye giremedi. Sonra YSK'ya gitti iş orada da ret gördük. Sonra yeniden sayma işi tamamen gündemden düştü. Mağdur kim ben soruyorum. Mağdur 8 milyon oy kullanan. Bu insanlar tekrar sandığa gidecek. İnsanların planları alt üst oldu. Buna ne gerek var. Sayalım...

23 HAZİRAN'DA KÜRT SEÇMENİN TAVRI
Kimsenin oyum kimsede değil. Herkes adayları dinleyecek, adaylara bakıp karar verecek. HDP, Kürt seçmenin oyunun sahibi değil. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Herkes adaylara bakıp karar verecek. Aynı kişiye oy vermiyorlar. Bu bizim demokrasinin güzelliği. Bölgede HDP ile beraber en fazla olan AK Parti'dir. Bize bölge halkından oy geldi.

KÜRT VATANDAŞIMIZDAN BU SEÇİM DAHA FAZLA OY GELECEK
Bu seçimde de gelecek buna inanıyorum. İstanbul'da o bölgenin insanına en iyi hizmeti ben yaparım. Gidin Diyarbakır'a yollarına bakın havaalanına bakın... Kürt vatandaşımızdan bu seçim daha fazla oy gelecek.

Masum bir hataysa dikkatsizlikse oylar yakın o zaman yanlışlıklar da, hatalar da eşit olmalı. Çalma başka nasıl olacak. Onu birisi söylesin.

İBB'DEN VERİLERİN KOPYALANMASI
Kazandığına o da inanmıyor gelmişken bütün bilgileri derleyeyim, toplayayım bizde kalsın kullanırım. Kişisel verileri koruma kanununa muhalefet. Bu mahkeme kararı ile zaten durduruldu. Üç tane dışarıdan uzman da katıldı. Bir firmanın verdiği elemanlar. Sen belediye başkanısın her şey senin elinin altında. Ne bu telaş ya. İstediğin bilgileri istediğin zaman sorgularsın.

"ONU VEREN ADAMIN ÖMRÜ HAPİSLERDE GEÇER"
Kim sana bilgiyi vermemezlik edebilir. Bu tecrübesizlik. Ben iyi niyetli düşünüyorum. Bir hesap da olabilir. Bir açıkları varsa, kısa sürece derleyip toplayım da belki bunları kullanırım... Ulusal güvenlikten öte insanların bilgilerine sahip olma hakkınız yok. Öyle bir şey yok. Onu veren adamın ömrü hapislerde geçer. Vereceksin diye emrettiği adamın ömrü hapiste geçer. Ne kadar verildiğini bilemiyorum.

"ASLA BİZİM SEÇMENİMİZ PİREYE KIZIP YORGAN YAKMAZ"
Biz bu seçimi anlamlı bir farkla kazanacağız. Bizim yol arkadaşlığımızda AK Parti'de küslük olmaz. Zaman zaman sitem olabilir. Sitem sevgiden gelir konuşuruz işleri güzelleştiririz. Kişi bilmediğinin düşmanıdır. Konuşma fırsatı vereceğiz. Bunu yapıyoruz. Asla bizim seçmenimiz pireye kızıp yorgan yakmaz.

94 ÖNCESİ İSTANBUL VE GÜNÜMÜZ İSTANBUL'UN KIYASI
İstanbul eski yıllara göre çok iyi bir konumda. Dürüst davranmak lazım. Tayyip Beyin belediye başkanlığı öncesi İstanbul ile sonrası kıyas kabul etmez. 94 öncesi İstanbul'u bir sürü genç kardeşimiz bilmiyor. Biz o günleri yaşadık. Bilmemeleri normal. Bilmemeleri iyi bir şey. Bizim kollarımız kopardı iki elimiz de iki tane bidon getiriyoruz, su dolduruyoruz. Çöp dağ gibi oluyor toplanmıyor, hava kirliliği nefes alamıyorsun. Otobüs metrobüs... Yürü tabanlarla... Bunlar şaka gibi geliyor ama bunlar yaşandı. 94 sonrası İstanbul'da dönüm noktası. Anketlerde araştırıyorsun İstanbul sorunlarını ne çöp çıkıyor, ne susuzluk çıkıyor, ne temizlik çıkıyor yok. Ne var ulaşım trafik, yeşil alan, otopark, bağımlılıkla mücadele.
5 yıl içinde trafik sorunu kalmaz. Önceliğimiz trafik. Bazı cezalardan halkın haberi yok. Tevazuya lüzum yok. Trafiği çözmek benim işim.

SEÇİM ÖNLEMLERİ
Oylara sahip çıkacağız. Bunun önlemi benim oradaki üyem bir dakika bu oy geçerlidir ben buna muhalefet ediyorum yazacak şu sandıkta şu oy geçerlidir, geçerli olduğu halde iptale atılmıştır. Bu evrak işi kayıt altına alma işini görevlilerimiz çok iyi yapmalı. Sayım bitinceye kadar, torbalar bağlanıp mühürleninceye kadar gözden geçirecek, kabul etmediklerini kayıt altına alacak. Kontrol edecek. İmzayı basacak, bir nüshasını alacak. Bu bilgiler elimizde olunca ne yaparsalar yapsınlar bir sonuç alamazlar.

İnanıyorum ki Saadet Partisi'ne gönül vermiş seçmenimiz bize oy verecek. AK Parti adayıyım ama bütün İstanbullluya hizmet vereceğim. Parti kimliği seçime kadar. Seçimden sonra artık parti kimliğimiz yok, her yere hizmet vereceğiz. İzmir milletvekilliği yaptım. İzmir'e yaptıklarımız burada anlatacak değilim.

Motosikletçiler yarın bana bir sürpriz yapacaklarmış.

İSTANBUL PROJELERİ
Belediyeler zabıtalarla destek veriyor. Trafik denetimini tamamen belediyeye devredilmesini daha doğru olacağını düşünüyorum. İstanbul'u tamamen akıllı şehir yönetimine geçireceğiz. İstanbul'daki her insanı günlük faaliyetleri hangi işlere ilgisi var, hangi işler iyi gidiyor, neyde sorun var? Bunların bilgisi var ama bunların analiz edip beklentilerini karşılayacak önlemler alınmıyor. Ama akıllı şehir yönetiminde vatandaş size şikayet etmeyecek. Birisi arayıp sorununu demeyecek siz görüp halledeceğiz.

DENİZ ULAŞIMI İÇİN TEŞVİK
Bazı yeni iskeleler açılacak. Avcılar'dan Eminönüne veya Bostancı'ya bunun gibi. 8-9 tane ilk etapta açılabilecek. İstanbul'un eskiden halk plajları vardı. Bu plajları tekrara hayata geçireceğiz. En az 5 tane halk plajı yapağız. Marmara büyük oranda temizlendi. Vatandaşın denizle buluşturulması için özel programlarımız olacak.

İSTANBUL'A YEŞİL KORİDOR
Buralarda derelerin üzeri doldu binalar yapıldı, derelerin adı kaldı. Burada yapacağımız şey buradaki Büyükçekmece'den Pendik'e kadar yukarıya doğru yeşil koridorlar. Bu dereleri tekrar meydana çıkaracağız. Hem su akacak hem de insanlar evinden çıkacak millet bahçeleri. Millet bahçelerinden gelecek o koridorlardan yürüyüşe çıkacak. İster kuzey ormanlarına gidecek ister sahile inecek. Bu hat boyunca sahilde gidiyorsun geliyorsun önüne yalı çıktı geçemiyorsunuz. Bunlar olmayacak. Kesintisiz sahilde yürüyüş alanı olacak. Kimsenin mülküne zarar vermeyecek. Sahil herkesin ortak malıdır, kimse ben kapattım diyemez. Sahiller vatandaşın ortak malıdır. Yeşilin suyun içinde yürüyeceksiniz. Piknik yapacaksınız. Bu 37 milyon metrekarelik bir yeşil alan kazandıracak. 8.65 metrekare kişi başına düşen yeşil alan.

GENÇLERE MÜJDELER
İstanbul'da üniversite okuyan hiçbir gencimiz stajsız kalmayacak. Herkes staj yapacak. Parayla yapacak. Bin lira da para alacak. 10 GB aylık internet vereceğiz gençlere 25 yaş altı.

İstanbul Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak. Atatürk Havalimanı'nı fuar ve kongre merkezi, millet bahçesi ve özel inişler için kullanacağız.