Ekrem İmamoğlu'nun asılsız iddialarına Binali Yıldırım'dan tokat gibi cevap

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı canlı yayında 'Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi' iddiasına sosyal medya hesabından cevap verdi. Yıldırım, "Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir." dedi. Skandal iddia üzerine canlı yayına bağlanan İsmail Küçükkaya, kendisinden soruların talep edilmediğini söyledi. Böylece İmamoğlu'nun yalanı bir kez daha elinde patladı...

Giriş Tarihi 11 Haziran 2019, 23:02 Güncelleme 12 Haziran 2019, 00:53
Ekrem İmamoğlu’nun asılsız iddialarına Binali Yıldırım’dan tokat gibi cevap

İÇİNDEKİLER

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21'de canlı yayında bir araya gelecekler. Lütfi Kırdar Kongre merkezinde gerçekleştirilecek ortak yayının moderatörlüğünü FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya yapacak.

Bu akşam bir canlı yayında soruları yanıtlayan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, aslı olmayan bir iddiada bulundu. İmamoğlu, "Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi" ifadesini kullandı.

İki adayın gerçekleştireceği ortak yayın için soruların istendiği iddiasının yalanlanması üzerine Ekrem İmamoğlu'nun "öyle değilse yanlış anlamışım" dediğini aktaran Yıldırım, bu iddiaya sert tepki gösterdi.

İmamoğlu'nu özür dilemeye çağıran Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

CHP adayı biraz önce ortak canlı yayınla ilgili "Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi" diyor. Sonra da kendisine tarafların yalanlaması iletildiğinde "öyle değilse yanlış anlamışım" diyor. Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir.

Canlı yayına bağlanan FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya böyle bir konunun söz konusu olmadığını açıkladı.