3 Haziran arefe günü bugün eczaneler açık mı 2019? (Nöbetçi eczane listesi) Arefe günü eczaneler kaça kadar açık olacak?

Arefe günü eczaneler açık mı 2019? Ramazan ayının son günleri geçiriliyor ve adım adım Ramazan Bayramı'na yaklaşılıyor.Ramazan Bayramı için tatil olacak günlerin belli olmasıyla birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Ancak bayramda hangi kurumların ne zaman açık olduğu ise büyük bir merakla araştırılıyor. Peki arefe günü eczaneler açık mı 2019? Detaylar haberimizde... Ramazan Bayramı arefesinde eczaneler de yarım gün çalışacak. Ancak bugün yine bayram boyunca açık olacak çeşitli nöbetçi eczaneler olacak. Arefe Günü, İslam dinine göre bayramı müjdeleyen gün olarak tanımlanıyor. Arefe günü, kıymetli geceye kendinden sonra gelen günün ismi verilir.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2019, 09:51 Güncelleme 03 Haziran 2019, 09:51
3 Haziran arefe günü bugün eczaneler açık mı 2019? Nöbetçi eczane listesi Arefe günü eczaneler kaça kadar açık olacak?

İÇİNDEKİLER

Arefe günü yarın eczaneler açık mı 2019? Eczaneler kaça kadar açık olacak? (Nöbetçi eczane listesi) Arefe günü eczaneler açık mı 2019? Ramazan Bayramı bu sene 4 Haziran 219 gününe denk geliyor. Bayramın arefesi ise 3 Haziran 2019 olacak. 9 günlük bayramın yaklaşılmasıyla birlikte eczanelerin açık olup olmayacağı ise büyük bir merakla aranıyor. Peki arefe günü eczaneler açık mı 2019? Detaylar haberimizde... Arefe Günü, İslam dinine göre bayramı müjdeleyen gün olarak tanımlanıyor. Arefe günü, kıymetli geceye kendinden sonra gelen günün ismi verilir. Fakat Arefe ve Kurban bayramının üç gecesi böyle değildir. Bu dört gece bugünleri takip eden gecelerdir. Arefe yalnız Zilhiccenin 9. günüdür. Başka güne Arefe denmez.

NÖBETÇİ ECZANELER İÇİN TIKLAYINIZ

ECZANELER AÇIK OLACAK MI?

Ramazan Bayramı arefesinde eczaneler de yarım gün çalışacak. Ancak bugün yine bayram boyunca açık olacak çeşitli nöbetçi eczaneler olacak.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU

Açıklamada yer alan, Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00'te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir."

BAYRAMDA BANKALAR AÇIK MI?

1 Haziran Cumartesi günü başlayan resmi tatil 9 Haziran tarihinde sona erecek. Ancak bankalarda tatil biraz daha farklı işleyecek. Bankalar;

1 Haziran 2019 Cumartesi Günü | Hafta sonu tatili
2 Haziran 2019 Pazar Günü | Hafta sonu tatili
3 Haziran 2019 Pazartesi Günü | Arefe: Yarım Gün (Bankalar yarım gün açık)
4 Haziran 2019 Salı Günü | Ramazan Bayramı 1. Gün: Kapalı
5 Haziran 2019 Çarşamba Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün: Kapalı
6 Haziran 2019 Perşembe Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün: Kapalı
7 Haziran 2019 Cuma Günü | Bankalar açık olacak
8 Haziran 2019 Cumartesi Günü | Hafta sonu tatili
9 Haziran 2019 Pazar Günü | Hafta sonu tatili

Bayramın resmi tatil olması dolayısıyla banka şubelerinin tamamı kapalı olacak. İnternet üzerinden gerçekleştirilecek olan EFT işlemleri ise bir sonraki mesai gününde işleme alınacak. Dolayısıyla hesap işlemleri ve ödemelerin aktarılması, 7 Haziran Cuma günü saat 08.00 itibariyle gerçekleştirilebilecek.

AREFE GÜNÜ YAPILMASI GEREKEN İBADETLER

Müslümanlar Ramazan Bayramı'nın öncesinde geçirilen Arefe Günü'nde oruç tutmaya devam ederler. Hz.Muhammed bugün için "En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır" şeklinde bir Hadis söylemiştir. Müslümanlar bugünü oruç, namaz ve dua eşliğinde geçirmelidir.

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUALAR

Diyanet İşleri'nde yer alan bilgiye göre Arefe Günü için Hz.Muhammed şu duayı uygun görmüştür:

"Allah'tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir."

İhlas Suresi'nin Arapça okunuşu:

"Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad."


AREFE GÜNÜ NEDİR?

Arefe Günü, İslam dinine göre bayramı müjdeleyen gün olarak tanımlanıyor. Arefe günü, kıymetli geceye kendinden sonra gelen günün ismi verilir. Fakat Arefe ve Kurban bayramının üç gecesi böyle değildir. Bu dört gece bugünleri takip eden gecelerdir. Arefe yalnız Zilhiccenin 9. günüdür. Başka güne Arefe denmez.