"Türkiye İttifakı" pozu, CHP'nin ittifak ortağı HDP ile İYİ Parti'yi rahatsız etti

19 Mayıs’ın 100. yılında Başkan Erdoğan ve siyasi parti liderlerinin birlikte verdiği poz, CHP’nin ittifak ortakları İYİ Parti ile HDP’nin tepkisine neden oldu.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2019, 08:50 Güncelleme 22 Mayıs 2019, 10:56
Türkiye İttifakı pozu, CHP’nin ittifak ortağı HDP ile İYİ Parti’yi rahatsız etti

İÇİNDEKİLER


19 Mayıs'ın 100. yılı münasebetiyle Samsun'da düzenlenen törende Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerinin bir araya geldiği ve siyasi kulislerde "Türkiye İttifakı" olarak değerlendirilen fotoğraf, CHP'nin ittifak ortağı HDP ile İYİ Parti'yi rahatsız etti.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında yaptığı konuşmada Samsun'da yapılan devlet törenini 'şov' olarak nitelendirirdi.



HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de partisinin grup toplantısındaki konuşmasında "Tespih taneleri gibi dizilmişler bir de fotoğraf çekilmişler" ifadeleri ile o fotoğraf karesini hazmedemediğini ortaya koydu.



HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, fotoğrafla ilgili "Hiç güzel değil" yorumu yapmıştı.



AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan fotoğrafı eleştirenlere tepki göstererek, "Tüm siyasiler asgari nezaket ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Bu fotoğraf, milletimizin uzun bir süredir görmek istediği, bir anlamda Türkiye İttifakı'nın fotoğrafıdır. Asıl kaybeden 19 Mayıs'a özel çekilen o fotoğrafta olanlar değil, yer almayanlar olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"ASIL KURNAZLIĞI KİMİN YAPTIĞINI MİLLET SÖYLEYECEK!"
TAKVİM Gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, Meral Akşener'in konuyla ilgili açıklamalarını bugün köşesine taşıdı. Bursalı, "Samsun'daki muhteşem programa "AK Parti'nin toplantısı" nitelemesi yapan Akşener'in "siyasi kurnazlık" dediği böylesine büyük bir milli bayram kutlamasına katılmayı reddetmesinde asıl kurnazlığı kimin yaptığıyla ilgili en doğru değerlendirmeyi biz değil, millet yapacaktır." ifadelerini kullandı.

İşte Şebnem Bursalı'nın yazısının o ifadeleri:


Milli Mücadele'nin başlangıcının 100. Yılı, tam da bu özel tarihe yakışır şekilde kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Samsun'da yapılan her sahne performansı da ayakta alkışlandı ve herkese Kurtuluş Savaşı'nın o zorlu mücadelesini ve TürkiyeCumhuriyeti Devleti'nin ne emeklerle kurulduğunu bir kez daha yaşattı. Bayrama yakışan en güzel fotoğraf da; Başkan Erdoğan ve diğer tüm liderlerin bir araya gelerek verdikleri pozile ortaya çıktı. Türkiye'nin önemli meselelerinde, milli kutlamalarında ortak tavır, birliktelik görüntüsü, öncelikle millet adına teşvik ve umudu arttırır. Ancak; liderler arasında olmayı reddeden İP Lideri Meral Akşener'in bir de gerekçe olarak dünkü grup toplantısında söyledikleri gerçekten bu milli şuur ve anlayışa hem de bir kadın siyasetçi duyarlılığına uymadı. Samsun'daki muhteşem programa "AK Parti'nin toplantısı" nitelemesi yapan Akşener'in "siyasi kurnazlık" dediği böylesine büyük bir milli bayram kutlamasına katılmayı reddetmesinde asıl kurnazlığı kimin yaptığıyla ilgili en doğru değerlendirmeyi biz değil, millet yapacaktır.