Son dakika: FETÖ’nün kriptolarına operasyon: Çok sayıda gözaltı var...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün kripto haberleşme uygulaması ByLock’u kullandıkları tespit edilen şüphelilerine yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında örgütün bankası Bank Asya’da hesap artışı bulunan şüphelilerin de olduğu 18’i hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 14’ü yakalandı. Öte yandan Ankara'da gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda tamamı görevde 34 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2019, 09:46 Güncelleme 14 Mayıs 2019, 11:15
Son dakika: FETÖ’nün kriptolarına operasyon: Çok sayıda gözaltı var...

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü mensupları arasında kullandığı kripto haberleşme uygulaması ByLock'u kullandıkları ve örgütün bankası Bank Asya'da hesap artışlarının bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik İzmir'de operasyon için düğmeye basıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda ByLock kullandıkları tespit edilen, ByLock içerikleri de olan 11 kişi ile Bank Asya artan hesap ya da aleyhlerinde beyan bulunan 7 kişi olmak üzere toplam 18 şüpheli hakkında operasyon düzenlendi.

İzmir, Manisa, Antalya, Gaziantep ve Tekirdağ illerinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan eş zamanlı operasyonlarda şüphelilerden 14'ü yakalanarak gözaltına alındı.

34 ASKER HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde görevli 3'ü helikopter pilotu 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları"yla ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen 33 asker ile bu kişileri yönetip yönlendiren bir "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Gözaltı kararı verilen şüpheli askerlerin tamamının aktif görevde olduğu, aralarında iki yüzbaşı ve bir üsteğmenin de bulunduğu bildirildi. Şüphelilerden 3'ünün helikopter pilotu, diğerlerinin ise astsubay rütbesinde görev yapan helikopterlerin bakımından sorumlu teknik personel olduğu kaydedildi.

Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütüldüğü vurgulandı.

7 BYLOCK KULLANICISI YAKALANDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen 14 ByLock kullanıcısından 7'si yakalandı.