Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli? Ekrem İmamoğlu kaç yaşında?

Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabı üzerinden "Mazbatamızı alıyoruz..." tweeti üzerine gündeme geldi. Peki, Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu kaç yaşında ve nereli?

Giriş Tarihi 17 Nisan 2019, 16:21 Güncelleme 17 Nisan 2019, 16:21
Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli? Ekrem İmamoğlu kaç yaşında?

İÇİNDEKİLER

Ekrem İmamoğlu kimdir? CHP'li kaynaklar, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu'na gideceğini iddia etti. Bu gelişmelerin ardından CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun hayat hikayesi merak ediliyor. Peki, Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu kaç yaşında ve nereli? İşte Ekrem İmamoğlu hakkında merak edilenler...

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Eğitimini Trabzon Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Yine İstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992 yılında aile şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi ile iş hayatına başladı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı.

2009'da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi.

1991'den bu yana Beylikdüzü'nde yaşayan Ekrem İmamoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.