Son dakika: FETÖ’nün asker şahıslarından sorumlu 40 imamına gözaltı kararı

Son dakika haberi: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; FETÖ’nün asker şahıslardan sorumlu ve örgütte "imam" olarak tanımlanan 40 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerden 28'si gözaltına alındı. 12 şüpheli hakkında yakalama işlemleri devam ediyor.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2019, 10:02 Güncelleme 06 Nisan 2019, 13:16
Son dakika: FETÖ’nün asker şahıslarından sorumlu 40 imamına gözaltı kararı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Fetullahçı Terör Örgütü'nün asker şahıslardan sorumlu ve örgütte "imam" olarak tanımlanan 40 kişi hakkında gözaltı kararı verdiği bildirildi.

40 GÖZALTI KARARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturmalarda gözaltına alınan ve şüpheli olan itirafçı askerlerin bir kısmının ifade ve teşhis işlemlerinin ardından harekete geçti.

Başsavcılık; FETÖ yapılanmasında asker şahıslardan sorumlu örgütsel tabirle sözde "imam" olarak geçen ve haklarında geçmişte idari-adli işlem uygulanmayan 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

21 İLDE OPERASYON
Şüpheliler hakkında dün gece saat: 01.00'dan itibaren eş zamanlı olarak uygulanmak üzere yakalama ve gözaltı talimatı verildi. Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemlerine İstanbul ve 21 farklı ilde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince devam ettiği öğrenildi.

KENAN KIRAN / SABAH