Furkan Kocaman'ın katili HDP'nin sözde insan hakları örgütü İHD'nin kayıp dediği Muhammet Emektar çıktı

Polonya'daki Erasmus öğrencisi Furkan Kocaman'ın katili PKK sempatizanı Muhammet Emektar çıktı. Emektar'ın HDP'nin sözde insan hakları örgütü olan İHD tarafından kayıp olarak arandığı ortaya çıktı. İHD Emektar'ın devlet tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti.

Giriş Tarihi 12 Mart 2019, 21:53 Güncelleme 13 Mart 2019, 03:06
Furkan Kocaman’ın katili HDP’nin sözde insan hakları örgütü İHD’nin kayıp dediği Muhammet Emektar çıktı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz günlerde yemek yediği sırada PKK sempatizanı bir şahıs tarafından öldürülen Furkan Kocaman'ın katil zanlısı yakalandı. Wraclow kentinde arkadaşları ile yemek yediği sırada boğazından aldığı bıçak darbesiyle ölen Kocaman'ın katil zanlısının HDP'nin sözde insan hakları örgütü olan İHD tarafından "kayıp" olarak arandığı ortaya çıktı.

DEVLET ÖLDÜRDÜ ALGISI YAPIYORLARDI
İHD kayıp olarak aradığı katil Muhammet Emektar için çeşitli etkinlikler düzenlemişti. Bu etkinlikler sırasında PKK'lı Emektar için "devlet tarafından öldürüldü" algısı da yapan sözde insan hakları örgütü katilin 30 Nisan 2018'den bu yana kayıp olduğunu iddia ediyordu. PKK sempatizanı olan Muhammet Emektar'ın Furkan Kocaman'ı katletmesi sonrası herhangi bir açıklama yapmayan İHD, olayla ilgili sessizliğe gömüldü.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VARŞOVA BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇIKLADI
Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman'ın Wroclaw kentinde hayatını kaybettiği saldırının faili olarak yakalanan şahsın 1990 doğumlu vatandaşımız Muhammet Emektar olduğu ilgili savcılık tarafından bugün açıklanmıştır.

Adıgeçen bugün yapılan gizli duruşmada resmen tutuklanmıştır. Wroclaw'da Büyükelçiliğimizden de bir ekip bulunmakta olup, merhum vatandaşımızın cenazesi yarın sabah ailesi ve Konsolosluğumuz yetkilileri tarafından teslim alınarak ülkemize gönderilecektir.

KOCAMAN'IN KANI HDP İLE İTTİFAK YAPANLARIN ELİNDE
Yaşanan olay sonrası HDP ve ittifakın diğer üyeleri olan CHP, İP ve SP'ye tepki yağdı. Özellikle sosyal medyadaki birçok kişi, canice katledilen Furkan Kocaman'ın kanının ittifak üyesi olan diğer partilerin de eline bulaştığını yazdı.

DEVLET BAHÇELİ: "CHP, PKK'YA SES ÇIKARAMIYOR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale mitinginde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Polonya'da PKK'lı teröristler tarafından öldürülen Furkan Kocaman için başsağlığı dileyen MHP Lideri, "CHP Genel Başkanı YPG'ye terörist diyemiyor. YPG'nin Türkiye'ye saldıracağına inanmıyor. PKK'ya ses çıkarmıyor. Bu sırada hain terör örgütü boş durmuyor, kan dökmeye devam ediyor. dedi.

Devlet Bahçeli, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda halka hitap etti. Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Bahçeli, hedefine Millet İttifakı'nı koydu. Millet İttifakı'na set sözlerle yüklenen Bahçeli, "Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Furkan Kocaman isimli evladımız, Erasmus Programı kapsamında gittiği Polonya'da PKK'lı caniler tarafından boğazından bıçaklanarak şehit edildi. Acımız çok büyüktür. Evladımıza Allah rahmet etsin, ailesinin başı sağ olsun. CHP'nin, İP'in ittifak içinde olduğu HDP-PKK cinayetlerine şerefsizce, vahşice devam ediyor. Bu alçaklar mı demokrasiyi savunuyor? Bu melunlar mı özgürlüğü müdafaa ediyor? Batsın sizin demokrasi anlayışınız, batsın sizin özgürlük merakınız. Size bu ülkeyi bırakırsak gök girsin kızıl çıksın. Kumpaslarınıza boyun eğersek namertlik sıfatımız olsun" ifadelerini kullandı.