CHP'li belediyelerde heykel dikme yarışı tam gaz!

Tek icraatı heykel dikmek olan CHP zihniyeti, son olarak Kadıköy ve Bornova'da hortladı. Vatandaşa dokunan hizmetlerin yanından bile geçmeyen CHP belediyeleri, yılbaşına bir hafta kala bu kez de Bornova ve Kadıköy'e diktirdiği Noel Baba heykelleri ile gündemde.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 24 Aralık 2018, 19:42
CHP’li belediyelerde heykel dikme yarışı tam gaz!

İÇİNDEKİLER

CHP'li Kadıköy ve Bornova Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da sokakları yeni yıl için süsledi. Heykel yapmaktan başka bildiği olmayan, halka dokunan hiçbir icraatın altında imzası olmayan CHP belediyeleri bu kez de Noel Baba heykelleri ile gündeme geldi.

YILBAŞINA ÖZEL KONSEPT
Yönettikleri il veya ilçelerde, genellikle diktikleri heykellerle icraat sergileyen Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri, yeni yıla özel Noel Baba konseptini seçti.

İstanbul'da Kadıköy Belediyesi, İzmir'de ise Bornova Belediyesi 1 Ocak 2019'a bir hafta kala Noel Baba heykellerini dikti.



ATATÜRK'E BENZEMEYEN HEYKELLE TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Kadıköy ve Bornova'daki heykeller; heykel partisi CHP'nin bu tarz icraatlerle ilk gündeme gelişi değil. CHP yakın zaman önce İzmir'in Buca ilçesindeki Çevik Bir Meydanı'nda yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında dikilen ve Atatürk'e benzemediği gerekçesiyle tartışmalara neden olan bir heykeli yeniden yaptırmış, hem bu icraatı, hem de edilen masraf sebebiyle eleştirilerin hedefinde olmuştu.


HEYKELİ BİLE BECEREMİYORLAR
Heykel dikmekte birbiriyle yarışan CHP'li belediyelerin bir diğeri ise Avcılar Belediyesi idi. Atatürk'e benzemediği için eleştirilerin odağında olan heykel olayından korkan İstanbul Avcılar Belediyesi; rotayı Ata'nın öğretmenine çevirmişti.

Başkan Handan Toprak Benli, ilçeye Şemsi Efendi'nin heykelini diktirmiş, fakat, bırakın yüzünü fesi bile aslına hiç benzememişti.