Sancaktepe'de askeri helikopter düştü! 4 asker şehit düştü

Samandıra’dan eğitim uçuşu için kalkan helikopter Sancaktepe’de düştü. Helikopteri son bir manevrayla apartmanların arasında boş bir alana çeviren Albay Göksenin Şaylan, Üsteğmen Aykut Yurtsever, Üstçavuş Emre Bekle ve Uzman Çavuş Şahin Aslan şehit düştü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2018 Güncelleme 27 Kasım 2018, 07:58
Sancaktepe’de askeri helikopter düştü! 4 asker şehit düştü

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sancaktepe'de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait UH-1 tipi askeri helikopter sokak arasına düştü. Eğitim uçuşu için Samandıra'dan kalkan helikopterde bulunan 2'si subay, 2'si astsubay 4 asker şehit oldu, bir uzman çavuş da ağır yaralandı. Helikopterin, boş alana düşmesi olası daha büyük bir faciayı önledi.



CANLARINI FEDA ETTİLER
Sarıgazi Muhtarı Göker Göktaş "Askerlerimiz kendi canlarını feda ettiler. Çünkü düştüğü yer evlerin arasında boş bir arsa. Çok dolu olan bir bölge aslında... Ama askerlerimiz bunu göz önünde bulundurarak o boş arsaya düşürmesi gerçekten facianın önüne geçilmesine neden oldu" diye konuştu. Olay görüntülerine göre helikopter düşmeye başladıktan sonra hava defalarca döndü. Pilot son bir manevrayla binalara çarpmayı önledi. Ancak apartmanlar hizasına gelen helikopterin pervanesi bir binaya temas edince kaza yaşandı.



Şehit Üsteğmen Aykut Yurtsever
Genç pilot, geçen yıl temmuz ayında, dillere destan bir düğünde Şebnem Gerez Yurtsever ile evlendi. Şehit pilottan geriye, eşiyle birlikte dünyanın farklı şehirlerinde çekindikleri birbirinden güzel fotoğraflar kaldı.



Şehit Albay Göksenin Şaylan




Kara Kuvvetleri'nde eğitimci olan Albay Şaylan'ın doktor eşi Alev Ayhan, haberi alır almaz cenazenin bulunduğu hastaneye koştu. Şehidin eşini, Bakan Hulusi Akar ve meslektaşları teselli etti.



Şehit Uzman Çavuş Şahin Aslan
3 çocuk babası 44 yaşındaki şehit uzman çavuş, 40 gün önce hayata gözlerini açan kız bebeğinin mutluluğunu yaşıyordu. Cenazesi, Bitlis'e gönderildi.



Şehit Üstçavuş Emre Vahit Bekle
Üstçavuş Emre Vahit Bekle de düşen helikopterde can verdi.



Sikorsky UH-1
Kapasite: 16 tam teçhizatlı askeri veya 1.760 kg yük
Maksimum hız: 217 km
Menzil: 507 km
İrtifa: 6 bin metre
Üretim yılı: 1958


​ERDOĞAN'DAN TAZİYE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katıldı. Burada her türlü bağımlılık ile mücadele mesajı veren Erdoğan, Sancaktepe'deki kaza için "Samandıra'da elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize Rabbimden şifalar diliyorum. Rabbim milletimizi ve özellikle askerimizi her türlü kazadan, afetten, beladan korusun" şeklinde konuştu. Başkan Erdoğan ayrıca dün Katar emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi.