Suudi konsolos Muhammed el Uteybi ülkesine döndü

Konsolosluktan sonra konutun da aranacağı açıklandı. Bunun üzerine Suudi konsolos Muhammed el Uteybi vakit kaybetmeden ülkesine döndü. Aramalarda zehir bulunduğu öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2018 Güncelleme 17 Ekim 2018, 02:21
Suudi konsolos Muhammed el Uteybi ülkesine döndü

İÇİNDEKİLER



2
Ekim'de Suudi Arabistan'ın Levent'teki İstanbul Başkonsolosluğu'nda kayıplara karışan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın (60) akıbetiyle ilgili konsolosluk binasında beklenen arama ve inceleme tamamlandı. Ekipler, binada, bahçede, çatıda ve çevrede arama ve incelemeler yaptı. Çalışmalar sırasında içeriden zaman zaman çekiç ve balyoz sesleri duyuldu. Ekipler, ayrıca 'Luminol' diye adlandırılan özel ışıkla bina içerisinde Cemal Kaşıkçı'ya ait DNA örneği aradı.


BOYA İLE KAPANDI
Toplanan numuneler ve bahçeden alınan toprak örneği polis eskortluğunda konsolosluktan götürüldü. New York Post gazetesi ise Türk emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberde, konsolosluk içinde zehirli madde bulgularına rastlandığı ve kimi zehir kalıntılarının çamaşır suyu ve boya gibi malzemelerle örtüldüğünü belirtti. Suudi Başkonsolos Muhammed el Uteybi'nin konutunda arama yapılacağı açıklanmasından sonra ise Uteybi konutu terk etti. Saat 17:00'de VİP kapısından girdiği havalimanından tarifeli sefer ile ülkesine dönüş yaptı.


UTEYBI'YI havalimanına götüren makam aracı, konsolosluk konutundan böyle çıktı.

KONUTTAKİ ARAMAYA SUUDİ ENGELİ
Türk heyeti, Uteybi'nin yaşadığı konutu aramak için harekete geçti. Rezidansa giden savcı ve polislerin bulunduğu ekip, Suudi heyetinin gelmesini bekledi. Ancak konuta gelmeyen Suudiler'e gece geç saatlere kadar ulaşılamadı. Arama yapamayan heyet, konuttan ayrılmak zorunda kaldı.


SUUDİ BAŞKONSOLOS MUHAMMED EL UTEYBİ
Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasından günler sonra içeri Reuters muhabirini sokarak Kaşıkçı'nın konsoloslukta olmadığını ispatlamaya çalışan el Uteybi alelacele ülkesine döndü.


POMPEO GELEBİLİR
Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak Trump'ın talimatı üzerine Suudi Arabistan'a giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, burada Kral Selman'la 15 dakika görüştü. Pompeo'nun bu ziyaretinin ardından Türkiye'ye uğrayacağı bildirildi.


BECERİKSİZ BİR İSTİHBARATÇI
New york Times gazetesi dünyanın gözleri önünde kaybedilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün sorgu esnasında gerçekleştiği açıklanacağı ve suçun da beceriksiz bir istihbaratçıya yükleneceği senaryosunu yazdı.


KAŞIKÇI ÖLDÜRÜLDÜ PARÇALARA AYRILDI
Amerikan CNN televizyonu bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cesedinin parçalara ayrıldığını ileri sürdü. Al Jazeera de, cinayetin başkonsolosun odasında işlendiğini iddia ederek, "Kaşıkçı'nın cesedini parçalara 7 dakika içinde Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed al-Tubaigy ayırdı" dedi.


BARIŞ SAVAŞ