Başkan Erdoğan: IMF defteri kapanmıştır

Başkan Erdoğan Kızılcahamam’da net konuştu: Bugün Türkiye, IMF’nin kredi desteğine ihtiyaç duyabileceği seviyenin çok uzağında duruyor. Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2018 Güncelleme 08 Ekim 2018, 02:06
Başkan Erdoğan: IMF defteri kapanmıştır

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın son gününde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapanış konuşmasında şunları söyledi:

Bizi üzüntüye gark eden zihniyetin en büyük temsilcisi anamuhalefet partisi CHP'dir. İlk IMF anlaşmasının altında Gürsel'in, onu takip eden dört anlaşmanın altında da CHP Genel Başkanı İnönü'nün imzası vardır Bay Kemal.
Bugün Türkiye, IMF'nin kredi desteğine ve buna bağlı teknik yardımına ihtiyaç duyabileceği seviyenin hamdolsun çok ama çok uzağında duruyor. Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır.
Geçmişte çok aflar çıkarıldı. 'Bu affı çıkarır da bundan ne kadar siyasi rant elde ederiz'... Biz böyle düşünemeyiz. Bizim bu tartışma konularında öncelikli ölçümüz maşeri vicdandır. Şu veya bu kesimin, şu veya bu şahsın çıkarına, faydasına ama milletimizin ortak hissiyatına aykırı hiçbir iş bizim için makbul değildir.

KAYYUM ATARIZ
Başkan Erdoğan, Kızılcahamam'da toplu açılış töreninde konuştu. Mart ayında yapılacak olan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bu seçimlerde, teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa, anında gereğini yapıp, kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.