Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı Can Dündar'ın yediği haltları anlattı!

Geçtiğimiz günlerde FETÖ-Cumhuriyet ilişkisini kaleme alan Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, FETÖ'nün finosu Can Dündar'ı çıldırtmıştı. Her zaman olduğu gibi FETÖ'cülerin savunuculuğuna soyunan Dündar, sosyal medya hesabından Bursalı'yı FETÖ'cüleri ihbar etmekle suçlamıştı. Bursalı bugünkü köşesinde gazeteyi FETÖ'nün himayesine sokan Dündar'ın Cumhuriyet'i nasıl batırdığını yazdı.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2018, 09:50
Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı Can Dündar’ın yediği haltları anlattı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan gazete Cumhuriyet'in yazarı Orhan Bursalı'dan Can Dündar itirafı geldi. Geçtiğimiz günlerde Altan'ın Cumhuriyet'te yazısı neden tartışma yaratıyor?' başlıklı bir yazı kaleme alarak FETÖ'nün Cumhuriyet gazetesiyle olan ilişkisini açıkça itiraf eden Bursalı bugünkü yazısında ise Can Dündar'ın gazeteyi nasıl batırdığını kaleme aldı.

MİLLİYET'TEN OKUR ALACAĞIZ DİYORDU HÜSRANA UĞRADI!
MİT TIR'ları kumpasının bir numaralı ismi firari FETÖ'cü Can Dündar yayın yönetmeni olduğu dönemde Cumhuriyet'i iyiden iyiye FETÖ'nün himayesine sokmuş, gazeteyi de borç batağına sürüklemişti. Cumhuriyet yazarlarından Orhan Bursalı bugünkü köşesinde Dündar'ın gazeteyi nasıl bu hale getirdiğini anlattı. Bursalı köşesinde,

"Cumhuriyet'i bir canlı varlık olarak düşünün, kendi varoluş nedeni ile yaşamasını savunmalıyız. Bunların ne olduğunu hatırlatmalı mıyım?
Bir not daha: Can Dündar zamanında Cumhuriyet büyük bir israf politikasına girdi, 26 sayfa gazeteler, Sokak isimli yine sayfalarca dergiler.. Hedef en az 70 bin gazete satmaktı ve Can "Milliyet'ten okur alacağız" diyordu. Bir hüsran oldu ve gazete borçlarını ödemek için mal varlıklarını satmak zorunda kaldı. Şimdilik bu kadar."


ifadelerine yer verdi.

Takvim.com.tr