Selaket

Ordu’yu yine sel aldı. 20 gün içinde üçüncü kez taşkın yaşayan şehirde kırmızı alarma geçildi. Yıkılan köprüler nedeniyle Karadeniz sahil yolu çift taraflı ulaşıma kapatıldı. Yüzlerce kişi mahsur kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2018 Güncelleme 09 Ağustos 2018, 02:23
Selaket

İÇİNDEKİLER

Ordu'yu tam manasıyla sel aldı. Ünye'de sahil yolunda aşırı yağışlar sebebiyle köprüler yıkıldı. Şehir genelinde 8 köprünün yıkıldığı rapor edildi. Karadeniz sahil yolunda ulaşım çift taraflı olarak dururken sel oluşturan yağışa rağmen uzun kuyruklar oluştu. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, göçük sonucu 4 kişinin yaralandığını belirterek, 'Büyük bir afet var' dedi.



Ekipler bazı bölgeye gidemediği ve bir çok köye ulaşılamadığı belirtildi. 30 ton fındığın Karadeniz'e aktığı açıklanırken fındıkta yüzde 70 kayıp olduğu belirtilidi. Bazı mahallelerde selin getirdiği topraklar sonucu araçlar ve evler toprağın altında kaldı. 500 bin kişi selden etkilendi. Ordu Valiliği'nden "Vatandaşlar evden çıkmasın" uyarısı yapıldı. Meteoroloji ise bugün de yeni yağış dalgasının geleceğini açıkladı.



ERDOĞAN: YARALAR SARILACAK
Ordu'da yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğini belirten Başkan Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nu bölgeye gönderdiği öğrenildi.