
Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Zafer Şahin, bugün Takvim.com.tr için kaleme aldığı yazıda Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde FETÖ'nün rolünü inceledi. Soruşturmada FETÖ ile ilgili 9 şüphe bulunduğunu yazan Şahin bunları madde madde sıraladı.
İşte Şahin'in o yazısı:
YAZICIOĞLU SORUŞTURMASINDA F TİPİ 9 ŞÜPHE
BBP kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden tam 9 yıl geçti. Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bir FETÖ suikastına kurban gittiği iddiaları 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra neredeyse kesinlik kazandı. Helikopter enkazını incelemek üzere olay yerine giden ekibin başındaki isim Tuğgeneral Süleyman Manka, darbe kalkışması sonrası FETÖ'den tutuklandı. Helikopter enkazından parçaları söktüğü tespit edilen Astsubay Aydın Özsıcak ve delilleri karartanlar arasında olduğu iddia edilen Yarbay Davut Uçum, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına suikast için Marmaris'e giden darbeciler arasında yer aldı. Olay günü yaptıkları açıklamalarla arama, kurtarma çalışmalarını sabote eden Kayseri ve Kahramanmaraş'ta görevli üst düzey 3 emniyet mensubu 15 Temmuz sonrası FETÖ'den tutuklandı. Yazıcıoğlu ailesinin isteğiyle darbe girişimi sonrası dosya yeniden açıldı. Dosyada FETÖ elebaşının olaydan 5 gün sonra yaptığı " Alperenler ve Liyakat" başlıklı konuşmasında sarf ettiği "Bir ilahi tokatla dışarı atıldı" cümlesine de yer verildi. Yazıcıoğlu suikastında FETÖ parmağını açığa çıkaran 9 tuhaflık şöyle:
1-KIRIK BACAK İDDİASI
Helikopter düştükten birkaç saat sonra Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen, Kayseri dahil bölge illerine "BBP lideri Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter Kahramanmaraş Göksun ilçesi , Ömer Köyü Kazmadere Mevkiinde bulundu, Yazıcıoğlu sağ ve ayağı kırık, diğer kişiler yarılı olarak Göksun Hastanesine getiriliyor" şeklinde bilgi notu gönderdi. Dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici bu bilgiyi BBP'lilerle paylaştı. Kamuoyuna Yazıcıoğlu'nun sağ olduğu açıklandı. Bu gelişme üzerine arama ve kurtarma çalışmaları durduruldu. Çalışmalara ancak 24 saat sonra yeniden başlanabildi. Enkaz 3 gün sonra belirtilen yerin tam 115 kilometre uzağında bulundu. Yazıcıoğlu'nun cesedi incelendi, ayağı gerçekten de 3 gün önce söylendiği gibi kırıktı. İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen'in olayın ilk anında bu bilgiye nasıl ulaştığı anlaşılamadı.
2-KIRIK ÇENE BİLMECESİ
Helikopterde Yazıcıoğlu'nun yanında bulunan gazeteci İsmail Güneş, kazadan yaralı olarak kurtuldu. 112'yi arayarak dakikalarca konuştu. 3 gün sonra o da ölü olarak bulundu. Güneş'in çenesinin kırık olduğu anlaşıldı. Telefonda dakikalarca yardım isteyen Güneş'in çenesinin kırık olması cinayet şüphelerini artırdı.