CHP'nin MYK'sı skandal isimlerle toplandı

Afrin operasyonu da dahil Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu hiçbir durumda milli bir duruş sergileyemeyen CHP'nin terör destekçisi ve skandal isimlerle dolu MYK'sı toplantı.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 14 Şubat 2018, 16:16
CHP’nin MYK’sı skandal isimlerle toplandı

İÇİNDEKİLER

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturması sonrası partinin siyaseti terör örgütleriyle kol kola gitmeye başlamıştı. PYD/YPG'ye terör örgütü diyemeyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin olaylı geçen 36. Olağan Kongresi sonrası çok tartışılan Merkez Yönetim Kurulu'nu oluşturmuştu. Terör örgütlerine destek açıklaması yapan tartışmalı birçok isim MYK'ya girmişti. MYK'da Buz Rezidansı skandalı ve katılşdığı DHKP-C'li teröristin cenazesi ile gündeme gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Mehmetçiğin omuz omuza savaştığı ÖSO'ya terör örgütü diyen Muhasebeci Kenan olarak da bilinen Öztürk Yılmaz, Çanakkale Şehitliği'nde alkol alarak Kılıçdaroğlu'nun çadırını basan Aykut Erdoğdu gibi isimler var.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 36. Olağan Kurultayın ardından oluşturduğu skandal isimlerle dolu Merkez Yönetim Kurulu'nu topladı.

Oy çalma skandalıyla da gündeme gelen kurultay sonrası CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni A Takımı da bellirlemişti. MYK'ya 5 yeni genel başkan yardımcılığı eklendi MYK üyeleri artık 18 kişiden oluşacak. Tuncay Özkan Basınla İlişkilerden Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bülent Tezcan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkanlık Yardımcısılığı'na Öztürk Yılmaz yeniden getirildi. Ünal Çeviköz de Kamu Diplomasisinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacak. Muharrem Erkek Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Gamze Akkuş İlgezdi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Faik Öztrak getirildi. Genel Sekreterliğe Akif Hamzaçebi getirildi.

İŞTE O İSİMLER
Genel Sekreter: Akif Hamzaçebi
Parti Örgütü Ve Örgüt Yönetimi, Parti Sözcüsü: Bülent Tezcan
Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformu: Fethi Açıkel
Basınla İlişkiler Ve Kurumsal İletişim: Tuncay Özkan
Bilgi Ve İletişim Teknolojileri: Onursal Adıgüzel
Dış İlişkiler- Öztürk Yılmaz
Doğa Hakları: Gülizar Biçer Karaca
Ekonomi Politikaları:Aykut Erdoğdu
Eğitim Politikaları: Lale Karabıyık
Halkla İlişkiler: Gamze Akkuş İlgezdi
Hukuk Politikaları: Muharrem Erkek
İdari ve Mali İşler: Haluk Koç
İnsan Hakları: Tekin Bingöl
İşçi Sendikaları- Meslek Odaları Ve Siviltoplum Kuruluşları: Veli Ağbaba
İşveren Sendikaları Ve Odalar: Çetin Osman Budak
Kamu Diplomasisi:Ünal Çeviköz
Sosyal Politikalar: Faik Öztrak
Yerel Yönetim Politikaları: Seyit Torun.


Selin Sayek Böke:
16 Nisan Referandum sonuçlarını hazmedemeyip halkı sokağa çağırdı. Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevinden partisinin 'halkı sokağa dökememesinden' yakınıp istifa etti. Son olarak kahraman Mehmetçiğin canını hiçe sayıp başlattığı Afrin operasyonuyla ilgili verdiği röportajda PYD'ye terör örgütü diyemedi. "Bunun için elimizde yeterli veri yok" diyerek tartışmaların odağına oturdu. -


Gamze İlgezdi:
Kobani'de öldürülen PYD'li teröristin cenazesine katılıp gözyaşı döktü. Bağdat Caddesi'nde Four Winds Residence'ta 5 milyon dolar değerinde 3 lüks daire aldığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun da, İlgezdi ailesinin 17 dairesinin olduğu
Buz Residence'ta oturduğu skandalı günlerce gündemden düşmedi.



Öztürk Yılmaz: Musul Büyükelçiliği döneminde DEAŞ tarafından personeli ile birlikte rehin alındığı döneme ait yalan beyanlarda bulunduğu kendisini muhasebeci diye tanıtıp emrindeki polisi de büyükelçi vekili diye gösterdiği ortaya çıktı. Yılmaz, Afrin harekâtında görev yapan ÖSO güçlerine de terörist benzetmesi yapmıştı.



Aykut Erdoğdu: Çanakkale Şehitliği'nde içki içip göbek atanları savunmak için 'dinimizde içki içmek günah değil' diye fetva verdi.



Tuncay Özkan: HDP'ye geçeceği gündeme gelmişti.