Hastalıklı kafa

Kılıçdaroğlu’nun, “parası olmayan erkek kadını döver” sözlerini uzmanlar yorumladı: Bu ifadeden paralı erkeğin kadını dövmeyeceği sonucu çıkar ki, bu davranış biçimi de hastalıklı bir kafada olur

Giriş Tarihi 26 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2017, 02:06
Hastalıklı kafa

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Eve yeteri kadar para gelmiyorsa, erkek gelir hıncını karısından alır" sözleri nedeniyle tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde de kadınların gündeminde Kılıçdaroğlu vardı. Sosyal medyadan, STK'lara, sanat dünyasından uzmanlara; İşte Kılıçdaroğlu'nun çirkin sözlerine tepkiler:

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ
Kılıçdaroğlu'na sosyal medyada da büyük tepki gösterildi. "KadınaŞiddetİnsanlığaİhanettir, KadınaŞiddeteSessizKalma", #ÖzürDileKılıçdaroğlu etiketleriyle Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren kullanıcılar şöyle yazdı:

Nesim Aslan: Özellikle kadına şiddeti makul gören akıllara ziyan açıklamalarıyla gündeme gelen Kılıçdaroğlu'nu bu anlamlı günde bir kez daha kınıyorum.

Deniz Yarar: CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, erkek de hıncını karısından alır." ifadeleri akıl tutulmasıdır.

Aslı Doğadan: Her ne sebeple olursa olsun kadınlar hakkında böyle konuşmamalı insan. Hem de bu bir genel başkansa çok vahim. Bu Kılıçdaroğlu'nun kırdığı bardak kırkı geçti.

Dilek Kara: Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddeti mazur gösteren, ayrımcı açıklaması, kadın hakları konusundaki arka planını açıkça ortaya koymuştur.

Ahmet Halit: Kadına şiddeti hakmış gibi gösterip aynı zamanda maddi durumu kötü olan vatandaşları da töhmet altında bırakmak nasıl bir akıl tutulmasıdır?

Burak Otur: Kılıçdaroğlu, şiddet gören kadınları; bir kum torbası yerine koydu ya helal olsun abimize! Abimiz siyaseti biliyor.

TÜRKİYE İŞKADINLARI DERNEĞİ BAŞKANI NİLÜFER BULUT:
Şiddeti meşrulaştırıp ne koşulda olursa olsun hak veren bir açıklamayı yakıştıramıyoruz. Bizler şiddetin her türlüsünü azaltmak için yıllardır çalışırken bir parti liderinin erkeğin işsizliğini neden göstererek şiddeti haklı zemine taşıması bir akıl tutulmasıdır. Haddini aşan bu açıklama ile şiddeti özendirmesi kabul edilemez

​SEMA ÖZTÜRK (OYUNCU) :
Erkeğin veya kadının yani hiçbir insanın diğer bir canlıya şiddet uygulaması kabul edilebilir bir şey değil, sebep ne olursa olsun kimsenin böyle bir hakkı yok. Sebep bulmaya da gerek yok. Psikolojisi bozuk insan tedavi görsün, başka bir insanın da psikolojisini de bozup hayatında da ağır travmalar yaratmasın. Hele şiddete şahit olan çocuklar varsa tedavi görmeli. Psikoloğa verecek param yok da demesinler çünkü devlet hastaneleri bu konuda gayet başarılı.

NİL EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (NEYAD) BAŞKANI NİLGÜN DİPTAŞ:
Her kadın gibi ben de bu sözleri kadınlara bir hakaret olarak görüyorum. 25 Kasım kadınlara şiddete karşı mücadele günü öncesinde büyük bir talihsizlik. Bir siyaset adamı ve parti Genel Başkanı olarak beklemezdim ama Kılıçdaroğlu bunu hep yapıyor. Düşünmeden konuşuyor.

​FATMA TOPTAŞ (OYUNCU):
Şiddetin her türlüsüne karşı biri olarak kadına atılan dayağın, maddi gelirle eş değer olduğunu düşünmek böyle bir düşünce tarzını savunmak biraz maksadını aşan bir cümle olmuş sanırım. Nice geliri düşük gece gündüz demeden evine ekmek götürmek için çalışan sevgiyle saygıyla her şeyin üstesinden gelen insanlar biliyorum. Paralı insan dövmez tanımı çıkıyor buradan! Tamamen sevgisizlik, hastalıklı bir kafa yapısı, psikolojik bir sorun...

UZMAN GÖRÜŞÜ

SAĞLIKSIZ BİR BAKIŞ AÇISI
Uzman psikolog İrem Bray: İşsiz olan birinin eve gelince hıncını karısından çıkarması kabul edilemez. Kişinin işsiz olması bu eylemi meşrulaştıramaz. Bu sehpaya çarpıp düşen bir çocuk gördüğümüzde, sehpaya o suçluymuş gibi vurmaya benzer. Böylece kişi kendi başarısızlıklarının cezasını başkalarından çıkarma eylemi gösterir. Bu nedenle kimseye zarar verme hakkı yoktur ve bu bakış açısı sağlıksızdır.

​ÜNLÜLERİN TEPKİSİ SÜRÜYOR:

Biz hangi devirdeyiz!
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde ünlülerden de şiddete karşı ortak mesajlar geldi:
Sibel Can: Sevginin ve saygının olduğu yerde şiddet olmaz kadına şiddete hayır.
Özge Özpirinççi: kadına şiddet insana şiddettir. İnsalığa şiddettir. Yapana göz yumma, susma...
Nazan Şoray: Şiddetin nedeni yetersizlik duygusu ve aşağılık kompleksidir.
Tuğçe Tayfur: Çok şükür ne babamdan (Ferdi Tayfur) ne de eşimden böyle bir durum yaşadım, yaşamam da... Hangi devirdeyiz yıl 2017. Her şeyin başı eğitim, başta temel budur.

SABAH