Sen bari susma Selvi Hanım!

'Parası olmayan erkek karısını dövebilir' diyerek kadına şiddeti meşrulaştırmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepkiler çığ gibi büyürken, kamuoyu Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Hanım'a da 'sen bari susma' diyerek çağrıda bulundu.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 25 Kasım 2017, 08:51
Sen bari susma Selvi Hanım!

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün ziyaret ettiği Beylikdüzü'ndeki Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi'nde yaptığı açıklamada hükümeti eleştireyim derken yeni bir skandala imza attı. Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddetle ilgili bir soruyu cevaplandırırken ilginç ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa bu erkek de hıncını gelir karısından alır" diyerek, kadına şiddet uygulayan erkekleri masum ilan etti.

DÜNYA GÜNDEMİNE GİRDİ
Sosyal medyada büyük tepki çeken Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, Twitter'da #KadınDüşmanıKılıçdaroğlu hashtag'iyle dünya gündemine bile girdi. Sosyal medya kullanıcıları, "Kılıçdaroğlu'na göre her işsiz erkek eşini dövebilir. Yazıklar olsun", "Dün kadınlara seçme ve seçilme hakkını biz verdik diyenler bugün kadınlarınızı dövebilirsiniz diyor", "CHP genel başkanının acilen çocukluğuna inecek bir psikolog lazım", "Erkek hıncını eşinden çıkarıyorsa 8 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu her yenilgi sonrası eve gidip Selvi Kılıçdaroğlu'nu evire çevire dövüyor muydu acaba", "Şayet dediği gibi olsaydı 2001 krizinde Türkiye'deki kadınların yüzde 90'ı komalık olurdu" yorumları yaptı.

ALLAH'TAN CİDDİYE ALINMIYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da aynı hashtag'e "Allah'tan kimse ciddiye almıyor. Bu ifadeleri bir AK Partili kullansaydı 40 gün gündem olur, sokak başı eylem yapılırdı" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'Lİ KADINLAR SUSPUS OLDU
Üstüne vazife olmayan olaylarda dahi ortalığı ayağa kaldıran CHP'li kadınlar ve yakın kuruluşlar, kadına şiddetin meşrulaştırılması karşısında suspus oldu. Dahası bazı CHP'liler, tepki çeken sözleri savunmaya kalktı. Gözler CHP liderinin eşi Selvi Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Ancak o da sessizliğe büründü. Eşinin skandal sözleriyle ilgili tek kelime etmedi. Kamuoyu ise "Bari sen bir şey söyle" diyerek Selvi Kılıçdaroğlu'na sessizliğini bozması çağrısında bulundu.

ŞİDDETİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ
Kadın ve Demokrasi Derneği de (KADEM) yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle kadına karşı şiddeti meşru bir zemine taşıdığına dikkat çekildi.

AĞIR ŞEKİLDE KINIYORUZ
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz ve hiçbir durum şiddet kullanmaya mazeret olarak gösterilemez. Kamu ve sivil toplum el ele şiddetle mücadele ederken, toplumsal değerlere karşı sorumlu olduğunu düşündüğümüz bir siyasi parti başkanının yaptığı bu çirkin açıklamalar, bazı siyasetçilerin cinsiyetçi dilini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu sözleri, en ağır biçimde ve açıkça kınıyoruz. Kılıçdaroğlu, söylediği bu vahim sözlerinin farkına vararak özür dilemelidir."

ÖZÜR DİLEMELİ

Aile Bakanı Kaya, Kılıçdaroğlu'nu tüm kadınlardan özür dilemeye davet etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kırıkkale'de Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü açılışında Kılıçdaroğlu'nun skandal sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun yine çok talihsiz bir konuşmaya imza attığını vurgulayan Kaya, "Kadına karşı şiddeti meşru gösteren bir dil kullandı. Ana muhalefet genel başkanını tüm kadınlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Kılıçdaroğlu, kadınlarımızdan özür dilemelidir" dedi.