Kocalarından yıllarca şiddet gören kadınlardan Kılıçdaroğlu'na büyük tepki

Giriş Tarihi 25 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 25 Kasım 2017, 14:44
Kocalarından yıllarca şiddet gören kadınlardan Kılıçdaroğlu’na büyük tepki

İÇİNDEKİLER



- Sunucu Ece Erken, dayak yüzünden yuvası dağılan ünlülerden. Yedi yıl birlikte olduğu Vepa'nın veliahttı Tuncer Öztarhan ile 2007 yılında nikâh masasına oturan Ece Erken, eşinin kendisine sürekli şiddet uygulamasından dolayı boşandı.


- Kıbrıs'ın en zengin işadamlarından gösterilen Erhan Kanioğulları ile şarkıcı eşi Tuğba Özerk 2008 yılında Beykoz Adliyesi'nde karşı karşıya gelmişti. Özerk, dava dilekçesinde eşinin boyun ve göğsüne sıcak çay fırlattığını anlatmıştı.



- Deniz Akkaya, işletmeci Murat Aslan'dan ve daha sonra kızının babası Efe Önbilgin'den dayak yediğini açıklamıştı. Son olarak da şarkıcı Gülşen ve manken Aysu Baceoğlu'na şiddet uygulayan Murat Varol'dan şiddet görmüştü. Çift, darp olayı nedeniyle mahkemelik olmuştu.


- Manken Zeynep Tokuş, 2005'te eşi jinekolog Alp Nuhoğlu'ndan dayak yediği için ayrılma noktasına gelmişti. Bu olayın üzerine barışan çift, daha sonra boşanmıştı.

- Tardu Flordun da sevgililerine şiddet uygulayan ünlülerden.



Flordun, 2003'te sevgilisi Arzu Yanardağ'ın burnunu ısırarak mankeni hastanelik etmişti. Flordun'un vukuatı da bununla sınırlı kalmadı. Üç yıl önce oyuncu sevgilisi Canan Ergüder'i darp ettiği için ayrılmışlardı.



- Pınar Dilşeker de eşinden şiddet gören ünlülerden. Ünlü şarkıcı, oğlunun babası işadamı Çetin Yılmaz'dan dayak yediği gerekçesiyle boşanmıştı.



- Meral Kaplan da Tuğba Özerk'in eski eşi Erhan Kanioğlu'ndan dayak yediği iddiasıyla boşanma davası açtı. Kanioğlu'ndan bir kızı olan Kaplan, "Bakıcım tarafından darp edildim. Eşim de ona yardım etti. Boşanmak istiyorum" dedi.



ÜNLÜLER SORDU: EŞİNİ DÖVEN İŞADAMLARI YOK MU?

YEŞİM SALKIM: Küçükken annesinden, arkadaşından, öğretmeninden dayak yiyen adam, akşam eve gider karısını döver. Bunun eğitimle işsizlikle alakası yoktur. Eğitim cahilliği alır ama eşeklik baki kalır.

KİBARİYE: Ben hep söylerim, yine söylüyorum. Eşini döven adamın bilin ki babası da annesini dövüyordur. Konu işsizlik değil, konu 'erkek'lik. Erkeklik elle değil saygı ve beyefendilikle olur.

ARZU YANARDAĞ: Siyasiler ya da vatandaş ya da ünlüler... Artık kimse bu konuyla ilgili açıklama yapmasın. Eylemde bulunsun! Kimse şiddeti meşrulaştırmasın. Karısını öldüren adamlar iyi hal indirimi almasın.


ECE ERKEN: Kadına şiddet maddiyatla ilgili bir durum değil, bence bir hastalık. Bu tür kişilerin tedavi görmeleri gerektiğine inanıyordum.

MERAL KAPLAN: Ben de kadına şiddetin maddiyatla ilgili olduğu görüşüne katılmıyorum. Bunlar tamamen bahane...



KADIN DÖVMEK ADAMLIK DEĞİLDİR

TwItter kullanıcıları da #KadınaŞiddetİnsanlığaİhanettir, #KadınDüşmanıKılıçdaroğlu gibi hashtag'lerle Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert tepki gösterdi:

Arzu Aydın: Kaç seçim oldu hatırlamıyorum ama gene iktidar değilim, gene değilim. Ne yapayım gidip bir kadın döveyim.

Sabiha Doğan: Kılıçdaroğlu'nun siyasi hezimetlerinden sonra evdeki halini tahmin etmekte zorlandım!

Ali Aksaraylı: Peki işsiz olan kadın öfkesini kimden alacak? Senden alır Kılıçdaroğlu benden söylemesi.



Yüksel AYTUĞ

Gaf yapılır ama bu kadar tehlikelisini görmemiştim

Konuşurken her kelimeyi iyice ölçüp biçmek gerekir. Hele ki kitlelere önderlik etmeye soyunan bir parti lideriyseniz, bin kere düşünüp bir kere söylemek zorundasınız. Kılıçdaroğlu, ekonomik zorlukların çekirdek aileyi tehdit ettiğini söylemek istiyor olabilir. Ama kurduğu cümle, kadına şiddetin tavan yaptığı bir ülkede söylenecek söz değil. Şimdi bu laftan hareketle, şiddet yanlısı erkekler 'kadın dövme eylemine' yeni bir mazeret bulmanın mutluluğunu yaşamaz mı? 'Maddi durumum psikolojimi bozdu. Ben de bastım karının gözüne yumruğu' savunması, hangi adliyede, hangi hâkim tarafından 'hafifletici neden' sayılabilir, söyler misiniz Sayın Kılıçdaroğlu? CHP liderinin bugüne kadar pek çok gafına şahit olmuşluğumuz var. Ama bu kadar 'tehlikeli' olanına denk gelmemiştik doğrusu.