Kuveyt’li ortaklık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılki 3’üncü Kuveyt ziyaretinde ihtişamlı bir törenle karşılandı. Ana caddeler Türk bayrağı ile donatıldı. Ülkenin sembolü Kuveyt Kuleleri ilk kez Ay-Yıldız’ın renkleriyle ışıklandırıldı. İki ülke lideri, Katar krizinin çözümünde ortak adımlar ve işbirliğine devam etme konusunda anlaştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2017 Güncelleme 15 Kasım 2017, 01:13
Kuveyt’li ortaklık

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya'dan sonra Kuveyt'e geçti. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir es-Sabah'ın resmi daveti üzerine Kuveyt'i ziyaret etti. Kuveyt Emir'i Şeyh Es-Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beyan Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. A tipi protokol uygulanan törende iki ülkenin milli marşları dinlendi. Ülkenin sembolü olan Kuveyt Kuleleri'ne Türk bayrağı renkleri yansıtıldı. Kulelerin sadece bayramlarda ve özel günlerde renklendirildiği öğrenildi. Karşılamanın ardından Emir Es-Sabah ve Erdoğan ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında iki ülke arasında gençlik spor, yatırım ve bilimsel araştırmalar alanında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuveyt Emiri Şeyh es-Sabah ile ikili ve heyetlerarası görüşmede bölgede devam eden Katar krizinin çözümü masaya yatırıldı. Krizin barışçıl yollardan çözüme kavuşturulması için atılabilecek somut adımlar ele alındı. Görüşmelerde ikili ticaretin çeşitlendirilerek artırılması, müteahhitlik alanında işbirliğin güçlendirilmesi, Kuveyt vatandaşlarının askeri, sanayi, yatırım, yerleşme ve turizm, konsolosluk, eğitim ve kültür alanlarında yapılabilecek yeni yatırımları ele alındı.

DİRİLİŞ'E BÜYÜK İLGİ
Görüşmelerde Kuveytliler'in tatil için Türkiye'yi tercih etmelerinin yanı sıra çeşitli mülkler alması da gündeme geldi. Kuveytliler'in Türkiye'ye gelişgidişlerinde ve diğer bürokratik işlemlerinin kolaylaştırılması için çaba harcanacak. Görüşmelerde Kuveytliler'in Türk dizileri Diriliş-Ertuğrul, Abdülhamit ve Kurtlar Vadisi gibi dizilere olan sevgi, Türkçe öğrenimine ilişkin talepleri de ortaya çıktı. Bu konuda da işbirliği yapılacak.



Erdoğan'ın Kuveyt ziyaretine eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da eşlik etti.



TÜRK İŞÇİLERDEN ERDOĞAN'A SEVGİ
Kuveyt'teki Türk işçiler, Erdoğan'la hatıra fotoğrafı çektirdi.


Safure CANTÜRK