Başbakan Yıldırım'dan CHP'li Tezcan'a tepki

Başbakan Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. CHP'li Tezcan'ın alçak açıklamalarına sert tepki gösteren Başbakan Yıldırım, 'Öyle bir cevap veririm ki terbiyem müsaade etmiyor. Şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine baksınlar' dedi.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2017, 12:53
Başbakan Yıldırım’dan CHP’li Tezcan’a tepki

İÇİNDEKİLER

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP sözcüsü Bülent Tezcan'a çok sert tepki gösterdi. Yıldırım, "Adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım. Bunlara, burada; terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar. Ama şu kadarını söyleyeyim: Eğer 'şeddeli diktatör' arıyorlarsa, geçmişlerine baksınlar, geleneklerine baksınlar." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklaması şöyle;
Son zamanlarda ana muhalefet partisi CHP'de ciddiyeti giderek artan bir üslup bozulması yaşanıyor. Sözcülerini de ayarı kaçmış dil kullanmaya atan sebebi merak ediyoruz. Adam parti sözcüsü mü, parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadık. Bunlara, burada; terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar. Şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine baksınlar. Sen saygısızlık yapacaksın sonra da saygı bekleyeceksin. Diyor ki, 'Evet oyu verenlerin çoğu pişman.' Nereden biliyorsun. Başarısızlığın faturasını AK Parti'ye ve liderine hakaret ederek örtemezsin.

Başka partilere de oy verenler saygı duymayı öğreneceksiniz. AK Parti milletimizle birlikte 15 yıldır demokrasinin namusunu korudu, korumaya da devam ediyor. 15 yıldır yerinde sayan partini kurtar kardeşim. Bu ülkenin siyasetinde artık bu ayıplı dilin yeri yok. Herkes ne konuştuğunu bilecek.