Kahramanları uğurladık

Türkiye, dün şehitlerine ağladı. Maçka’da PKK’lı teröristlerin yerini canı pahasına bildiren 15 yaşındaki Eren Bülbül ve kalleş saldırıda şehit düşen Başçavuş Ferhat Gedik gözyaşlarıyla toprağa verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2017 Güncelleme 13 Ağustos 2017, 00:00
Kahramanları uğurladık

İÇİNDEKİLER

Trabzon Maçka'da PKK'lı hainlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik (41) ile 15 yaşındaki Eren Bülbül, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kanlı terör örgütü PKK, kirli yüzünü bu defa Karadeniz'de gösterdi. Ormanlık alandan ateş açan hainler, Başçavuş Ferhat Gedik'i ve kendilerini güvenlik güçlerine haber veren Eren'i şehit etti. Türkiye, Maçka'dan gelen haberle hüzne büründü. Şehit Gedik'in naaşı, memleketi Hatay'a gönderildi. Doğum gününde toprağa verilen kahraman askerin yakınlarını kimse teselli edemedi. Babasının tabutuna sarılan Perizat Kayra'nın gözyaşları, herkesi derinden etkiledi. Şehidin eşi Cemile ise eşinin fotoğrafını eline alarak, "Şehitlik ona çok yakıştı" diye gözyaşı döktü. Cenaze törenine katılanlar, teröre lanet etti.


Şehit Başçavuş Ferhat Gedik'in kızı Perizat, babasının ardından böyle baktı.

BABASININ YANINDA
Maçka ise hüznün bir diğer adresiydi. 15 yaşında kalleş kurşunla şehit düşen kahraman Eren'in yakınlarına hep "Ben de şehit olacağım" dediği öğrenildi. Öte yandan şehit haberinin duyulmasıyla sosyal medya Eren için kenetlendi. Twitter'da "İyi ki varsın Eren" sloganıyla yapılan paylaşımlar, dünya listesine girdi. Lise öğrencisi Eren, geçtiğimiz yıl vefat eden babasının yanında toprağa verildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon sürüyor.


Eren için kenetlenen Türkiye, "İyi ki varsın Eren" sloganıyla şehidine sahip çıktı.​