İhmaller zinciri

Adana’da foseptik çukuru faciasında ölen 4 kişi toprağa verildi. Serpil Kurt’un bastığı çürük tahta kırılınca çukura düştüğü, diğerlerinin metan gazından zehirlendiği ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2017 Güncelleme 27 Haziran 2017, 00:00
İhmaller zinciri

İÇİNDEKİLER

Korkunç olay geçtiğimiz günlerde Adana'nın Aladağ İlçesi'nde yaşandı. Kahve işleten 45 yaşındaki Erol Karakuş'un evinin bahçesinde komşularla yöresel sıkma yapan 54 yaşlarındaki Serpil Kurt, foseptik üzerindeki tahta kapağa bastı. Tahtanın kırılması üzerine kadın çukura düştü. Karakuş komşusunu kurtarmak için çukura indi ancak o da çıkamadı. 33 yaşındaki Cihat Cihan da çukura inerek yardım etmek istedi. 3 yıl önce evlendiği eşi hamile olan Cihan'ın da çukurda fenalaşması üzerine bu kez ağabeyi 37 yaşındaki Harun Cihan çukura indi. Kurtulan olmadı... 4 kişi de hayatını kaybetti. Dün ise cenaze törenleri vardı. Gözyaşları arasında toprağa verildiler.

EVLAT ACISI YAŞAMIŞ
Olayla ilgili soruşturma sürerken, detayları da ortaya çıktı. Serpil Kurt'un, eve giderken çukurun üzerinin kapatıldığı tahtalara bastığı, çürüyen tahtalar kırılınca da içine düştüğü belirlendi. Kurt ile onu kurtarmak isterken yaşamlarını yitiren 3 kişinin de metan gazından zehirlenerek öldüğü bildirildi. Aileleriyle bayramlaşmak için gittikleri yaylada yaşamlarını yitiren kardeşlerden, 3 çocuk babası Harun Cihan'ın 2 yıl önce de evlat acısı yaşadığı belirlendi. O dönemde 3 yaşında olan kızı Zehra'nın salondaki vitrinin arkasında doğum günü pastasının mumlarını yakmak isterken kıyafetlerini tutuşturduğu ve yanarak can verdiği öğrenildi.

Murat KARAMAN