Merdiven altı pusu

Ünlü yazar ve yaşam koçu Beki İkala Erikli’yi bir kadının öldürdüğü kesinleşti. Saldırganın Erikli’yi kuaförden ofise kadar takip ettiği tespit edildi. Merdiven altında pusuya yatıp asansörün kapısında yazarı kalbinden vurduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2016 Güncelleme 17 Aralık 2016, 01:53
Merdiven altı pusu

İÇİNDEKİLER

Yazar Beki İkala Erikli cinayetinin detayları ortaya çıktı. İstanbul Beyoğlu'nda bir kadın tarafından 3 kurşunla öldürülen 46 yaşındaki Erikli'nin katil zanlısının, pusuya yattığı merdivenin altından çıkarak kurşun yağdırdığı tespit edildi. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın Beki İkela Erikli'yi kuaförden işyerine kadar takip ettiği, ardından saldırıyı gerçekleştirdiğini belirledi. Meleklerle Yaşamak adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Erikli, Cinayet Masası dedektiflerinin tespitlerine göre apartmanın 5'inci katındaki Hayal Dünyası adlı ofisine 10.45'te geldi. Gün içinde seminerler verdi. 17.00'de yemeğe çıktı. Yemeğin ardından kuaföre de uğrayan Erikli, 17.55'te ofisindeki bir seminer için yeniden binaya döndü. Bu sırada seminere geldiği tahmin edilen kimliği belirsiz bir kadın, ofiste Erikli'yi bulamayınca girişteki merdivenin altında pusuya yattı.

O LİSTE MERCEK ALTINDA
Siyah kıyafetli, bereli 30'lu yaşlardaki şüpheli kadın, tam Erikli asansöre bineceği sırada silahına sarıldı. Katil zanlısı kadın, bacağından yediği kurşunla yere yığılan ünlü yazara iki el daha ateş etti. Beki İkala Erikli bacak, göğüs ve kalp bölgelerine isabet eden 3 kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine giden polis, binanını ve sokağın tüm güvenlik kameraları ile Erikli'nin seminerinde yer alan katılımcıların kimlik bilgilerini masaya yatırdı. Olay sırasında ofiste bulunan yazarın danışanlarından K.B. polise verdiği ifadesinde, "Silah sesleri duydum. Bir kadının binadan hızla çıkarak uzaklaştığını gördüm" dedi.

Erikli'nin alt katında kalan avukat Cengiz Göksel, "Çok pozitif, güler yüzlü, içten bir kadındı. Ofisinde seminer vardı. Kadınlar geliyordu. Onlardan biri sanırım. Şüpheli, kamerada sürekli yüzünü aşağıya eğerken görünüyor. Önce iki kadınla apartmana giriyor. Kadınlar yukarı çıkarken, o merdivenlerde geri dönüp pusuya yatmış" diye konuştu. Fatma Zehra adlı danışan ise, "O bir melekti, karıncayı dahi incitmezdi. Ona nasıl kıydılar" diyerek gözyaşı döktü. Beki İkala Erikli'nin bugün Ulus Musevi Mezarlığı'ndaki cenaze töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Yazar Beki İkala Erikli'nin ölmeden kısa bir süre önce 'Zaman en değerli hazineniz. Zamanı satın alamazsınız. Vaktiniz dolduğunda bir dakika bile alamayacaksınız' yazısını paylaşması dikkat çekti.



Evli ve 14 yaşındaki bir oğlu olan yazarın acılı eşi Erdal Erikli gözyaşlarına boğuldu. Erikli'yi yakınları teselli etti.



KATİL BURADA BEKLEDİ
Polis, olayın meydana geldiği apartman ve çevredeki tüm güvenlik kameralarını inceledi. Saldırganın olayda 9 mm çapında bir tabanca kullandığı öğrenildi.

Silahlı kadınla göz göze gelen Erikli'nin hemen asansöre yöneldiği belirlendi. Katilin bu sırada yazara kurşun yağdırdığı ortaya çaktı.

MUSTAFA KAYA - EMİR SOMER - BARIŞ SÖZAL