BölgeSel felaket

Batı Karadeniz’de etkili olan yağış, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak’ta sele neden oldu. İstanbul’a gelen otobüs Amasra’da mahsur kaldı. Ölümle burun buruna gelen 45 yolcu saatlerce süren çalışmalar sonucu kurtarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2016 Güncelleme 14 Ağustos 2016, 00:00
BölgeSel felaket

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'nin uyarıda bulunarak haber verdiği yağmur yurda giriş yaptı! Zonguldak Elvanpazarcık'ta derenin taşması sonucu yol ulaşıma kapandı. Bartın'da dereler taştı, araçlar denize sürüklendi. Kastamonu Cide'de de birçok işyeri ve evi su bastı. Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci köyünde dükkan ve otomobiller sular altında kadı. Otomobiller denize sürüklendi. Kastamonu Cide'den İstanbul'a gelen yolcu otobüsü Kurucaşile ile Amasra arasında Kalaycı köprüsü üzerinde mahsur kaldı.

30 KİŞİ DAHA MAHSUR KALDI
Otobüsün etrafı tamamen sularla kaplandı. Bartın Valisi Nusret Dirim, ulaşımın sağlanamaması nedeniyle önce Genelkurmay'dan helikopter istedi. Ancak olumsuz hava koşulları helikopteri de etkiledi. Devreye tekrar giren AFAD hucum botları ile otobüse ulaşı. Etraftaki otomobillerin içindekilerle birlikte 54 kişiyi saatler süren çalışmalarla kurtardı. Ancak bu sırada Vali Dirim, otobüsün mahsur kaldığı bölgenin bir buçuk kilometre ilerisinde mahsur kalan yaklaşık 30 kişilik bir grubun olduğunu ve kurtarma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Şaban YILMAZ