OHAL’de sıkıntı yok

Bakanlar Kurulu’nun ilan ettiği OHAL’e, Meclis’ten de vize çıktı. Tarihi karar 346 ‘evet’ oyuyla onaylandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2016 Güncelleme 22 Temmuz 2016, 01:17
OHAL’de sıkıntı yok

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reuters'e verdiği mülakatta çok önemleri açıklamalar yaptı:

MİT MÜSTEŞARINA ULAŞAMADIM: Olay gecesi eniştemden bir şeyler olduğunu öğrendim. O sırada Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı'nı aradım ama ulaşmadım. Burada ciddi bir istihbarat zaafı var. Bunu Müsteşara da söyledim.

KULELER DEĞİL TBMM BOMBALANIYOR: (tiyatro iddiaları) Bu çok ciddi bir terbiyesizliktir. '11 Eylül'ü ABD yaptı' deniyor mu? 'Fransa'daki olayları Hollande yaptı' deniyor mu? TBMM bombalanıyor kuleler değil.

İŞGAL KUVVETLERİ: Eskiden OHAL çıktığında bir telaş herkesi kaplardı. Marketlere giderdi, alışveriş yapardı. Şimdi millet gece sabaha kadar adeta meydanlar bu sürecin takipçisi konumunda.

BU ALÇAKLIKTIR: Şu anda Fransa 3 ay yaptı sonra bir daha uzattı. Sonra bir daha 3 ay. Bu konuda bir mani yok. 3 ay bittiğinde lazım olduğunda OHAL'e bir uzatma daha yapılabilir.

TSK'DA YENİ YAPILANMA: YAŞ, Genelkurmay'ın talebiyle bir hafta öne alınabilir. YAŞ'ın başkanı Başbakanımızdır. Çok kısa zamanda yeni yapılanma ortaya çıkacak. İnanıyorum ki yeni bir kan olacaktır.

346 OY GÜZEL BİR DURUŞ: Darbe girişiminde OHAL kararı alınmak için 346 oy çıkıyor. Böyle bir halde bile Meclis 346 oyla bana göre güzel bir duruş sergiliyor.

DARBENİN YANINDA YER ALDILAR: Türkiye, S&P'nin açıkladığı durumda değil. Biz zaten onunun üyesi değiliz. Bu açıklamalarla darbenin yanında yer aldılar.

GÜL: CEMAAT DARBESİ
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'yi ziyaret etti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Gül, "Silahlı Kuvvetlerimiz'in içine örgütlenen ve deşifre olan Gülen Cemaati'ne mensup birçok asker, darbe teşebbüsünde bulundu. Şüphesiz ki hak ettikleri cezayı göreceklerdir" dedi.