Öksüz kaldık

Şiddet hastaneye sıçradı! Tıp dünyası, sekreterini korumaya çalışırken öldürülen Op. Dr. Aynur Dağdemir'in ardından öksüz kaldı. Kadın doktoru son yolculuğuna yakınları ve dünyaya getirdiği yüzlerce çocuk uğurladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 01:48
Öksüz kaldık

İÇİNDEKİLER

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet tırmandı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir (49), sekreterinin eski eşi tarafından bıçaklandı. Hayatını kaybeden doktor, dünyaya getirdiği çocuklar tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Tıp dünyası, Samsun'da özel bir hastanede önceki gün meydana gelen acı olayla sarsıldı. Yusuf Demirbaş (38), hastaneye giderek Op. Dr. Dağdemir'in yanında sekreter olarak çalışan eski eşi Şeyda A. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine bıçağı çıkaran öfkeli adam dehşet saçtı. Sekreteri korumaya çalışan kadın doktor ise saldırganın 3 bıçak darbesiyle yaralandı. Doktor tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Katil ise hastanenin 5. katından ölüme atladı. Acı olayın ardından Samsun, sekreterini korumak isterken öldürülen doktora ağladı. Op. Dr. Dağdemir için dün önce çalıştığı hastanenin önünde tören yapıldı. Dağdemir'in doğumlarını yaptırdığı birçok kadın da çocuklarıyla birlikte törende gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Özkan, "Acımız çok büyük, tarifsiz ve telafisiz" ifadesini kullandı. Büyük Camii'deki törende de gözyaşları sel olup aktı. 20 yaşında ikiz kız çocuğu annesi Opr. Dr. Dağdemir'in eşi Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, biri tıp, diğeri hukuk okuyan ikiz kızları Tuğçe ve Başak'a sarılarak ağladı. Tabutun başından ayrılmayan Tuğçe'nin gözyaşları ise törendeki herkesi duygulandırdı.

0pr. Dr. Aynur Dağdemir'in cenaze töreninde annesi Aysel Gölpınar ve ikiz kızları Tuğçe ile Başak fenalaştı. Kızının tabutuna sarılan anne Gölpınar, "Kızım ben seni çiçek satarak okuttum" diye ağıt yaktı.