Sallanıyoruz!

Marmara ve Ege 4.2 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Tüm Türkiye tedirgin oldu. "Korkmayın! Büyük bir deprem beklemiyorum" diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, yüreklere su serpti! 6.5 ile sallanan Yunanistan' da ise 2 kişi öldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2015 Güncelleme 18 Kasım 2015, 00:00
Sallanıyoruz!

İÇİNDEKİLER

Peş peşe gelen depremler korkuttu! Marmara Denizi'nde önceki gün 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege'de 4.2 ile sallandı. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Tüm Türkiye'yi tedirgin eden Marmara ve Ege depremlerinin ardından korkutan bir haber de Yunanistan'dan geldi. Komşu dün 6.5 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Lefkada deprem nedeniyle halk panik içinde sokağa çıkarken, bazı yerlerde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandığı ve okulların tatil edildiği bildirildi. Bazı yollar ise kullanılamaz hale geldi. Depremde 2 kişi hayatını kaybederken, en az 5 kişi de yaralandı. Korkutan depremin ardından 4.4, 3.9 ve 4.6 büyüklüklerinde 3 deprem daha yaşandığı öğrenildi.

BUNLAR ÖNCÜ DEĞİL!
Tüm Türkiye'ye korku salan depremlerin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan açıklamalarda bulundu. Ercan, "Bu depremin öncü deprem olması beni şaşırtır. O nedenle arkasından büyük bir deprem beklemiyorum. Marmara kolunun kırılabilmesi için 6 milyar giga tonluk bir güç toplanmış olması gerekir. Oysa Marmara, 1999 depreminden sonra aşırı boşaldığından, yakın sürede büyük bir deprem beklemiyorum" dedi.




Deprem sonrasında can ve mal yaşandığı Yunanistan'da 2 kişi hayatını kaybetti. Birçok yapı kullanılamaz hale geldi.