Bakılacak yüzü kalmadı

Muhammet Aydoğan'ın, 1993 yılında silahlı çatışmada yüzü parçalandı. Eski haline dönmek isteyen adam 1 milyon TL harcadı. Tam yüzüne kavuşmuşken, cinayetten dolayı hapse girdi. Burada yüzü enfeksiyon kaptı. Yaralar açılmaya başlayınca yüzü pul pul döküld

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2015 Güncelleme 17 Ekim 2015, 00:11
Bakılacak yüzü kalmadı

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'de yaşayan evli ve 1 çocuk babası Muhammet Aydoğan'ın başına gelmeyen kalmadı! Bir suçtan dolayı cezaevine giren Aydoğan'ın, yüzü enfeksiyon kaptı. Gerekli tedbirler alınmadığı için yüzündeki dokularını kaybeden adam, avukatı Tuba Aslan aracılığıyla tazminat davası açtı.

2 AY SONRA CEZAEVİNE GİRDİ
Aslan dava dilekçesinde, müvekkilinin 1993'te ateşli silah yaralanması sonucu yüzünün büyük bir kısmını kaybettiğini belirtti. Eski haline kavuşmak için o tarihten 2012'ye kadar Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde, yaklaşık 1 milyon lira harcayıp 25'e yakın ameliyat geçirdiğini ekledi. Bu ameliyatlarda, vücudunun farklı yerlerinden dokular alınarak yüzüne yama yapıldığını, eski görüntüsüne kavuştuğunu anlattı. Tedavisi bittikten 2 ay sonra 7 yıl 6 aylık hapis cezasını çekmek için cezaevine girdi. Ancak, 1.5 ay sonra mavcut koşullar nedeniyle yüzü enfeksiyon kaptı. Yama yapılan dokular döküldü. Ameliyat yerlerinde yaralar oluştu. Önce Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada mahkum koğuşu olmadığından, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ve Ankara Numune Hastanesi'ne gönderildi.

CEZANIN ERTELENMESİ İSTENDİ
Burada da mahkum koğuşu olmadığından, cezaevine geri girdi. En son 2 Eylül 2013'te, tekrar Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine başlandı. İki doktor, yatarak tedavi görmesini belirten rapor düzenledi. Ancak, cezaevi yönetiminin gerekli adımları atımadığını belirten avukat Aslan, "Bir başka hastane de cezasını, tedavisi tamamlandıktan sonra çekmesi için, infazının durdurulması yönünde rapor verdi. Ancak, uygun ortam sağlanmadı" şeklinde konuştu. Avukat, hizmet kusurunun olduğunu söyleyip Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün, müvekkiline 200 bin lira manevi tazminat ödenmesini talep etti.