Profesörü eşi kurtardı

Bir öğretim üyesi, 'Oğlunuz PKK'da' diyen dolandırıcılara inandı... Para çekmek için yola çıkan Prof.'un eşi, polisle irtibat kurdu. Polis de MOBESE ile dolandırıcılığı önledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2015 Güncelleme 16 Eylül 2015, 02:34
Profesörü eşi kurtardı

İÇİNDEKİLER

Yılbaşından bu yana Trabzon'da 60 kadar kişi dolandırıcılar tarafından cep telefonu aracılığı ile dolandırılmaya çalışılırken, bu şekilde dolandırılmaya çalışılan kişilerin büyük bölümünü polis dolandırılmaktan son anda kurtardı. Son dolandırıcılık olayı ise önceki gün yaşandı.

SAKIN 155'LE İRTİBAT KURMAYIN
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi'nde Öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. H.A.'yı arayan ve kendisi Trabzon Taksim Karakolu Başkomiseri olarak tanıtan şahıs, "Oğlunuz PKK Terör Örgütü'nün elinde ancak konuyu biz takip ediyoruz. 155'e gitmeyin. Hesap numarası vereceğiz. Bu parayı yatırırsanız, çocuğunuzu kurtaracağız" diyerek etki altına almaya çalıştı. Dolandırıcılar, aynı anda eşiyle de telekonferans yöntemi ile görüşürken, eve gelen H.A. panik halinde evden çıktı. Eşinin "Polis sana niye gelmiyor da telefonla arıyor" uyarılarına rağmen bankaya 25 bin TL'yi yatırmak için yola çıkan kocasının durumundan şüphelenen eşi Gümüşhane'de eğitim gören oğlunu telefonla arayıp durumunu öğrenince dolandırılmak üzere olduklarını anladı.

'HAYATIMIN EN MUTLU ANI'
Hemen 155'i arayarak polise haber veren eşin verdiği bilgilerden hareket eden polis ekipleri, cep telefonundan ulaşamadıkları Prof. Dr. H.A.'nın aracını MOBESE'den takibe alarak Tanjant Yolu'nda durdurdu. Polis ekiplerinin durumu açıklaması ile dolandırılmaktan kurtulduğunu öğrenen H.A., "Hayatımın en mutlu anını yaşıyorum" dedi.