Özgecan davasının ilk duruşması başladı
takvim.com.tr
takvim.com.tr

Özgecan davasının ilk duruşması başladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde minibüsüne binen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı hunharca öldüren katil zanlısı Suphi Altındöken yargılanmak için çıktığı ilk duruşmada gözyaşı döktü.

Tutuklu bulunan Özgecan'ın katil zanlıları minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25) için "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.
YÜZLERCE AVUKAT DIŞARDA KALDI
Duruşmada kimlik tespitleri yapıldı, iddianame okundu. Salon 90 kişilik olduğu için yüzlerce avukat duruşmaya giremedi.
Duruşma, iki kadın üye, bir başkan yüzlerce avukat ve kitle örgütü temsilcileri ile Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan'ın ve sanıklarin katılımıyla başladı.
Mahkemede ifade veren Suphi Altındöken sürekli ağlarken, arkadaşı Fatih Gökçe'yi suçladı.
Suphi Altındöken, duruşmada, "Ben hastaneye götürelim dedim. Fatih ise 'öldürmemiz lazım' dedi. Öldürdükten sonra yakmamızı da ellerini kesmemizi de Fatih söyledi. Ben çakmağı ve içinde mazot olan pet şişeyi bilerek elimden düşürdüm. Çünkü istemiyordum. Fatih arabadan bidonu aldı gazete istedi, yaktı" dedi.
AĞLAYINCA HAKİMDEN AZAR YEDİ: YETER, GEÇ BUNLARI
Öte yandan sanık Ahmet Suphi Altındöken'in duruşmada olay anlarını anlatırken ağlamasına daha fazla dayanamayan mahkeme başkanı,"Yeter artık, geç bunları. Ağlamayı bırak" dediği öğrenildi. GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN