Sosyal ihanet

Eski nişanlılar Turgay A. ile Özlem T., çektirdikleri fotoğrafları Facebook'a koydu. İhanete uğradığını sosyal medyadan öğrenen Özlem A., hemen mahkemeye koştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2015 Güncelleme 01 Nisan 2015, 00:00
Sosyal ihanet

İÇİNDEKİLER

İhanetin bedeli! İzmir'in Urla ilçesinde bir firmada çalışan 35 yaşındaki Özlem A. 5 yıl önce yedek parça ticareti yapan aynı yaştaki Turgay A. ile evlendi. Evliliklerinin ilk ayları mutlu geçen çiftin bir de çocukları oldu. Ancak iddiaya göre çocuğun doğmasından sonra eşinden uzaklaşan Turgay A., sürekli alkol almaya başladı. Bu arada genç kadın, eşiyle eski nişanlısı Özlem T. arasında bir ilişki olduğu yönünde dedikodular duydu. Özlem A. eşinin Facebook sayfasını kontrol edince, eski nişanlısıyla birlikte fotoğraflarını koyduğunu da gördü. Hemen avukatı aracılığıyla boşanma davası açtı. Eşinin kendisini aldattığını, evlilik birliğinin bozulmasına da bu ihanetin neden olduğunu öne süren genç kadın, onurunun kırıldığını vurgulayarak, yaşattıklarından dolayı 50 bin TL tazminat, nafaka ve çocuğunun velayetini istedi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ
ÖzlemA., Facebook'taki fotoğrafları delil olarak sundu. İddialara yanıt veren davalı koca ise Özlem T. ile çocukluk arkadaşı olduklarını, aralarında bir ilişki bulunmadığını, ailesine karşı sorumluluğunu da ağır şartlar altında çalışarak yerine getirdiğini öne sürdü. Turgay A., aldatma iddiasını da kabul etmedi. Davayı sonuçlandıran mahkeme ise Turgay A.'yı, eski nişanlısıyla aralarında ilişki olduğunu gösteren sosyal medyadaki fotoğraflarından dolayı kusurlu buldu. Evlilik birliğini temelinden sarstığına karar verdi. Çifti boşayıp; kocanın, eşine 20 bin TL'si manevi, 20 bin TL'si de maddi olmak üzere 40 bin TL tazminat, ayrıca ayda 450 TL nafaka ödemesine hükmetti.

Ali EYCE