Kol uçuşunda facia!

Malatya'daki kaza Türkiye'yi ağlattı. Acının nedeni ise yakın temastı. Kol kola uçan Fantomlar, yoğun sis nedeniyle yakınlaştı. Kanatları çarpıştı ve facia yaşandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2015 Güncelleme 26 Şubat 2015, 01:56
Kol uçuşunda facia!

İÇİNDEKİLER

Malatya'daki uçak kazası yürekleri dağladı. Kazanın detayları ise facianın kanıtıydı. Buna göre iki RF-4E keşif uçağı, planlı gece uçuş eğitimi yapmak için önceki gün saat 18:07'de havalandı. Ancak 1 saat sonra uçaklarla bağlantı kesildi. Uçakların Akçadağ İlçesi İkinciler Köyü Keller Mezrası'nda düştüğü belirlendi.

35 YILDA 12 ACI HABER

Jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı aramalar sonucunda uçakların enkazına ulaşıldı. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, üsteğmenler Onur Özkaya, Salih Atalay ve Zeynel Özbahçeci, şehit oldu. İki RF-4E keşif uçağının dönüşte üsse 17 kilometre kala alçaldıkları sırada kazanın meydana geldiği belirtildi. Uçakların yakın uçuş sırasında yoğun sis nedeniyle kanatlarının birbirine çarptığı değerlendirildi. Uçakların enkazının bulunduğu Keller Mezrası'nın, İkinciler Köyü'ne yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunduğu ve kaza saatinde bölgede yoğun sis ve kar olduğu öğrenildi. İkinciler Köyü sakinleri, olay sırasında iki büyük patlama sesi duyduklarını anlattılar. Düşen RF-4E tipi fantom uçaklarının bu yıl sonunda envanterden çıkarılacağı öğrenildi. Öte yandan keşif amaçlı kullanılan ve ön kısmında özel kamera taşıyan RF-4E kazalarında son 35 yılda 12 pilot şehit oldu. Kazalarda 12 uçak kullanılamaz hale gelirken, şu anda Hava Kuvvetleri'nin envanterinde hala bu türde 13 uçak bulunuyor.

Sırrıberk ARSLAN-Tahir ÖZÇELİK