Etekli tepki

Mersin'de hunharca katledilen Özgecan için protesto yürüyüşlerinde bir ilk yaşandı. Sosyal medyada örgütlenen erkekler etek giyip Taksim'de yürüdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2015 Güncelleme 22 Şubat 2015, 00:04
Etekli tepki

İÇİNDEKİLER

Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek isteyen yaklaşık 60 erkek İstiklal Caddesi'nde etek giyerek yürüdü. Sosyal medyadan örgütlenen erkekler Galatarasay Lisesi önünde bir araya geldi. Etek giyen erkeklere kadınlar da destek verdi. Eyleme katılan kadınlar "Kadına kalkan eller kırılsın", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları attı. Eyleme eşi ile birlikte katılan reklamcı Volkan Çolakoğlu (42) "Bu ülkede kadınlar etek giydikleri için öldürülüyor. Ben de bu nedenle etek giydim" dedi. Eşine destek olmak için gelen Hülya Çolakoğlu ise "Benim üç tane kızım var. Bizim kızlarımız da büyüyüp etek giyecek. Aynı saldırılar benim kızlarıma da olabilir. Buna tepki göstermek için destek verdim" ifadelerini kullandı.

ERKEKLİKTEN VAZGEÇİYORUM
Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için eyleme katılan tekstilci Hüseyin Diri (43) ise "Etek kadınların sembolü değildir. Erkekler kadınları öldürdüğü için ben erkek olmaktan vazgeçiyorum ve etek giyiyorum" ifadesini kullandı. Eyleme katılan ve öğretmen olduğunu söyleyen Mustafa Solak ise "Erkeklik kadar kötü bir şey yoktur. Erkeklik duygusu cinayetlere sebep oluyor" şeklinde konuştu. Grup yürüyüşün ardından olaysız şekilde dağıldı.

Mustafa KAYA