Aslan yürekli

Türkiye, Özgecan'a yandı. Vicdanlar kan ağladı. Kızlarını kaybeden Aslan ailesi, yardım talepleri üzerine anlamlı bir adım attı. Gelen bağışlarla 'şiddeti önleme merkezi' açma kararı aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2015 Güncelleme 20 Şubat 2015, 01:34
Aslan yürekli

İÇİNDEKİLER

Türkiye, minibüste katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan için tek yürek oldu. Herkes kadına yönelik şiddet ve tacize karşı ayaklandı. Vahşet, hadım ve idam cezasını tartışmaya açtı. Genç kızı bıçakladıktan sonra yakan katil Ahmet Suphi Altındöken'e, caniye yardım eden babasına ve arkadaşına lanet yağdı. Caniler toplum vicdanında ağır ceza aldı! Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Özgecan'ın katil zanlısının hadım edilebileceğini söyledi. Şahin, "Bu hastalıklı beyinlerin rehabilite edilmesi gerek" dedi. Verdikleri sağduyulu mesajlarla takdir toplayan Özgecan'ın ailesi ise örnek bir karar verdi.

HERKES SEFERBER OLDU
Mehmet-Songül Aslan çifti, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen yardım talepleri üzerine harekete geçti. Acılı aile, yardımları "okul, kadınlar ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesine yönelik eğitim amaçlı rehabilitasyon merkezleri" açmak için kullanma kararı aldı. Yardımların, Mersin Valiliği koordinesinde açılan hesaplarda toplanacağı açıklandı. Bu amaca yönelik bir de afiş bastırılırken, aile adına açıklama yapan Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan, "Türkiye ve dünyanın her yerinden maddi yardım talepleri geliyordu. Biz de yardımları böyle bir amaç için kabul etmeye karar verdik. Mersin Valiliği koordinesinde olan ve bildirilen hesap numaralarının dışında başka bir yardım hesabı yok" dedi.

Adnan AÇIKGÖZ