Acı uğurlama

Sevgililer Günü için İstanbul'da gelen Moğolistanlı aşıklar denize düşüp can verdi. Çift, Budist gelenekleriyle uğurlandı. Aileleri tarafından en güzel elbiseleri giydirilen iki gencin cenazeleri tütsüler yakılarak kefenlendi. Daha sonra da ülkelerine götürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2015 Güncelleme 14 Şubat 2015, 00:00
Acı uğurlama

İÇİNDEKİLER

Moğolistan'ı acıya boğan olay önceki gün Beşiktaş'ta meydana geldi. Moğol aşıklar Sereter Bat Erdene (23) ile Moğalistan Adelet Bakını'nın kızı Sarangerel Dorilgjay (22), 14 Şubat Sevgililer Günü için İstanbul geldi. Beşiktaş'ta lüks bir otele yerleşen çift, romantik bir gün geçirmek istedi. Alkol de alan gençler, Boğaz kıyısındaki otelin bahçesinde yürüyüşe çıktı. Denize çok yaklaşan Sereter, dengesini kaybedip suya düştü. Serengerel, sevgilisine elini uzattı. Ancak oda dalgalara kapıldı. Aşklarıyla beraber, kendileri de boğazın soğuk sularına gömüldü. Acı haberi alan gençlerin , ilk uçakla İstanbul'a geldi.

AİLEDEN SON VEDA
Nişanlı çiftin aileleri dün saat 11.00'da cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumu'na geldi. Moğoliskan Adalet Bakanı ve bir milletvekilinin de yer aldığı ailelere Moğalistan Fahri Konsolosu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu eşlik etti. Yaklaşık 1.5 saat kurum yetkilileriyle görüşen aile daha sonra morg bölümüne geçti. Budizm din adamıyla birlikte içeri giren aile, cenazeleri kendi geleneklerine göre teslim aldı. Nişanlı çifte önce en güzel elbiseleri giydirildi. Ardından tütsüler yakıldı ve cenazeler kefenlendi. Bu arada İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu, aileleri Florya'da yemeğe davet etti. Cenazeleri alan aileler, Atatürk Havalimanı'ndan 18.40'ta kalkan tarifeli uçakla Moğolistan'a hareket etti.

Deniz DERİN - Mustafa KAYA