Serdar Ortaç'ın hedefi: Olimpiyat birinciliği

İşitme engelli Serdar Ortaç bugüne kadar katıldığı olimpiyatlarda gümüş madalya aldı. Uzun atlamada Avrupa ikincisi oldu. Hedefini ise 2017 Olimpiyatları'nda birincilik olarak açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2014 Güncelleme 30 Kasım 2014, 00:09
Serdar Ortaç’ın hedefi: Olimpiyat birinciliği

İÇİNDEKİLER

Doğuştan işitme engelli milli atlet Serdar Ortaç (17), olimpiyat birinciliğine ulaşmanın hayalini kuruyor. Ay-yıldızlı formasını üzerinden hiç çıkarmayan Ortaç, özel eğitim gördüğü okulundan çıktıktan sonra spor tesislerinde çalışmaya başlıyor.

BİR KERE DUYABİLDİ
Mersin'de çalışmalarına devam eden Ortaç'ın, 400 metre ve uzun atlamada Avrupa ikinciliği bulunuyor. Türkiye'de girdiği çeşitli müsabakalarda da 18 madalya kazanan Ortaç, 2017'de Samsun'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda birincilik için çalışıyor. Ona ailesinden sonra en büyük desteği antrenörü veriyor. Yaklaşık 3 yıldır Ortaç'ın başarısına katkı sağlayan antrenörü Bülent Yahya Gürsoy, Serdar Ortaç'ın her geçen gün başarısının arttığını söyledi. Ortaç'ın sadece bir kere start için patlayan tabancanın sesini duyduğunu belirten Gürsoy, bunun da sevindirici olduğunu belirtti.